DŽIPOVIMA U PROMOCIJU TURISTIČKIH POTENCIJALA I POVEZIVANJA

LEBANE-MEDVEDJA-KURŠUMLIJA

 

Treća po redu Džipijada RADAN 2015 održana je  danas I u njoj je učestvovalo .26 terenskih vizila, medju njima I jedno sanitetsko.

Startna pozicija je bio lokalitet Caričin grad kod Lebana pa  preko Radan planine ka Lukovskoj banji.

Krenulo se u 7 i 30 sati sa ovog  lokaliteta do doma na Radanu gde je bio organizovan diručak za sve učesnike manifestacije.

Odatle,  po kišnom i klizavom terenu,  stotinak učesnika sa 26 vozila krenulo je preko Dobre Vode,Begovića groba,Gajtanskih vrata, Djavolje varoši, Kuršumlije, Lukovske  banje i Prolom banje.

Od Lebana do Lukovske  banje i nazad je 230 km.

“Čitavog dana nas je pratila kiša, što je iziskivalo I  zahtevnu vižnju po blatnjavom putu ali  I prelepim predelima I obroncima  Radan planine. Teški uslovi nisu sprečili nikog od učesnika da nastavi dalje”, prenosi za JUGpress atmosdferu predsednik Regionalne privredne komore Leskovac(RKPL) Goran Jović.

Uz zaustavljanje na maršruti  i upoznavanja sa znanenitostima i turističkim pitencijalima ovaj karavan je u 13  stati stigao,  po jako lošem putu,  do Lukovske Banje gde su ih domaćini u domu “Planinka” poslužili toplim napicima. Odatle prema Prolom Banji gde je bio organizovan ručak za sve učesnike Džipijade.

 

Dzipijada3 Dzipijada2 Dzipijada Dzipijada4

Iz Prolom banje deo ekipe iz Jablaničkog okruga vratio se oko 21 sat preko Radana .

Na Džipijadi su bili gosti iz Niša, Vranjske Banje, Makedonije i Češke.

Sve je proteklo u najboljem redu i bez bilo kakvih problema.

Sve vreme je bila prisutna ekipa hitne pomoci iz Kursumlije terenskim vozilom kao i automehaničari iz “Dunav auta”,mehaničari iz Bosnjaca kao I  vulkanizerska radnja MISHELIN iz Lebana  ali za  njihovim angažovanjem na sreću, nije bilo potrebe.

Cilj ove manifestacije nije bio takmičarskog već isključivo promotivnog karaktera da bi se skrenula pažnja  na turističke potencijale juga juga Srbije i potrebu za pivezivanjem Topličkog i Jablaničkog okruga asfaltnim putem od samo 25 kilometra.

Asfaltiranjem  ovog puta  omogućilo bi se potencijalnim turistima da u istom danu I za manje od  140 kilometra  obidju Sijarinsku Banju, Caričin grad, Radan planinu, Djavolju varoš, Prolom Banju i Lukovsku Banju.

 

 

Sponzori  Džipijade su “Radan klaster” , RPK Leskovac, opština Medvedja, RPK NIŠ, opština Kuršumlija i Zorica Arsic.

Na Džipijadi su, izmedju ostalih,  učestvovali i predsednik RPK Leskovac, gradonačelnik Leskovca, pred sednici opština  Medvedja i Kuršumlija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare