Dvoje bivših poslanika na stalnom radu u Gradskom veću, propali pokušaji da budu direktori

LESKOVAC

Dvoje sada već bivših poslanika Skupštine Srbije iz redova SNS , Žarka Bogatinovića i Oliveru Pešić i dalje će izdržavati građani Leskovca.

Oni će na današnjoj sednici Skupštine grada biti imenovani za članove Gradskog veća “na stalnom radu” ( možda je preciznije reći “na stalnoj plati”).

Na “stalnom radu” će biti i Sanja Milošević.

Oni će biti imenovani umesto troje odbornika koji su, kako piše u predlogu o razrešenju, sami dali ostavke.

Nije poznato u ovom trenutku da li ovo novo “nameštenje” koje će plaćati građani Leskovca znači da Bogatinović i Pešić neće primati apanažu iz republičke Skupštine, koja im, po zakonu, pripada.

Ili će, možda, primati dve plate za koje novac izdvajaju građani.

Dvoje bivših poslanika su, zapravo, hteli da budu direktori u republičkim javnim preduzećima i ustanovama, tvrde izvori Regionalne informativne agencije JUGpress iz vrha SNS u Leskovcu.

Prema tim izvorima Žarko Bogatinović je hteo da bude direktor “Srbijašuma” u Leskovcu a Olivera Pešić Nacionalne službe za zapošljavanje u ovom gradu.

Naši izvori navode da im je gradonačelnik Leskovca i predsednik Gradskog odbora SNS Goran Cvetanović na jednom sastanku rekao da nije uspeo da ih smesti u direktorske fotelje pa mu ove plate u Gradskom veću dođu kao utešne nagrade.

Izvori JUGpress-a tvrde da su se navodno kao prepreka želji bivših poslanika pojavila pravila koja važe u dva željena javna preduzeća da osoba koja treba da bude izabrana za direktora mora da ima iskustvo u radu na odgovrajućim radnim mestima. I da se, u slučaju Olivere Pešić, kao iskustvo za direktorovanje u NSZ ne priznaje poslanički staž jer ona , sa naknadno stečenom diplomom nekog privatnog fakulteta, zapravo nema traženo iskustvo u radu na odgovarajućim poslovima.

Sve o političkim, ekonomskim, infrastrukturnim, kulturnim i sportskim dešavanjima u Leskovcu i okruženju, kao i o sudbinama običnih ljudi iz našeg komšiluka, čitajte i ovde.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Odlucuju neznalice
Odlucuju neznalice
1 godina pre

Samo neznalica postavlja za vecnike osobe koje zakonski nisu odgovarajuce za mesta rukovodioca institucija o cijim rezultatima raspravljaju isti ti nepodobni vecnici. Kako neko ko nije osposobljen da vodi ni gradsko, ni republicko preduzece moze da odlucuje o radu tih preduzeca? V.d.stanje nezakonito postavljenih direktora na lokalu je posledica neodgovornosti vlasti po kojoj svako moze sve, jer pravila pise vlast. Dakle, mnogo je glup svako ko veruje u sposobniat nesposobnih. Ili sakriva sopstvenu nesposobnost birajuci jos manje sposobne od sebe. Ha ha ha, izem ti strucnjake u tim, Cvetanovicu. Da znas da za bolje i nisi. Jadni gradjani sa tobom i njima.