Dvestahiljaditi putnik na niškom aerodromu

NIŠ

Na našem aerodromu opslužil smo  danas i dvestahiljaditog  putnika od početka godine što predstavlja apsolutni rekord još od 1986.godine” rečeno je juče na ovcom aerordomu kažu na niškom aerodromu.

Aerodrom sada ima deset linija ka evropskim destinacijama.

“Sa deset linija odnosno 23 leta nedeljno na kojim lete 4 avio-prevoznika, radimo na tome da našu trenutnu mrežu destinacija proširimo u narednom periodu i ka drugim veoma interesatnim destinacijama za naše putnike. Od 31.oktobra Ryanair uvodi i u svoju petu destinaciju u svojoj ponodi sa našeg aerodroma i to glavnog grada Švedske, Stokholma do koga će leteti svakog utorka i subote.Očekujemo da na kraju ove godine, po svim parametrima, opslužimo preko 320.000 putnik” stoji na sajtu ovog prevoznika.

Prema  izveštaju, koji svakog meseca objavljuje ACI Europe, aerodrom  Konstantin Veliki je u junu mesecu zabeležio najveći rast po broju putnika od svih aerodroma u Evropi.

374,1% je najveći rast i rezultat koji je ostvario jedan aerodrom ostvario u junu mesecu, kakav je ostvario aerodrom “Konstantin Veliki”. U Grupi 4, aerodromi ispod 5 miliona putnika godišnje, Aerodrom Niš je iza sebe ostavio aerodrome poput holandskog  Ajndhovena, italijnaskog Fođija, rumunskog Banese, gruzijskog Batumija.

Zapažene rezultate u junu mesecu ostvarili su u svojim grupama i drugi evropski aerodromi. U Grupi 1, aerodromi preko 25 miliona putnika godišnje,najbolji rezultat zabeližio je ruski aerodrom Šermetjevo sa rastom od 19%. U Grupi 2, aerodromi između 10 i 25 miliona putnika godišnje, najbolji rezultat ostvario je turski aerodrom Antalija sa rastom od 76,2%. U Grupi 3, aerodromi između 5 i 10 miliona putnika godišnje, najbolji rezultat zabeližio je italijanski aerodrom Napulj sa rastom od 29,9%.

“Izuzetno jak rezultat je naš aerodrom zabeležio i kada je reč o prvoj polovini godine, odnosno o drugom kvartalu 2017.godina u svojoj grupi odmah iza rumunskog aerodroma Banesa i slovenačkog Maribora Rekordni broj putnika aerodrom je imao prošlog meseca kada je sletelo 32.262 putnika odnosno od početka godine 182.460”, ponosni su na postignute rezultate na niškom aerodromu Konstantin Veliki.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare