Dveri: U Medvedji se troše milioni evra a nijedno radno mesto nisu otvorili , zato mladi beže

MEDVEDJA

Opština Medveđa nalazi se na jugu Srbije, jedna je od najsiromašnija opština u Srbiji. Na vlast se nalazi od 2015.godine SNS sa  Nebojšom Arsićem na čelu. Od tada do danas nije otvoreno nijedno radno mesto, niti se pak planira!, saopštilo je dabnas poverebništvo Dveri iz ove opštine.


“To ne bi bilo čudo da se ne vrši priliv novca u milionima evra koji se troši u potpuno promašene i nepotrebne investicije.
Opština nema više od 4000 stanovnika dok u biračkom spisku ima više nego duplo od stvarnog stanja? navodi se u saopštenju.

“Juče je otvorena zgrada opštine koja je rekonstruisana i čija je vrednost preko 600.000 evra.

Zbog velikog smanjenja stanovnika opštine Medveđe prema Zakonu o lokalnoj samoupravi sledeći saziv lokalne skupštine smanjuje se sa 35 na 25 odbornika, od sadašnjih tri pomoćnika predsednika opštine ostaje samo jedan, ukida se kabinet predsednika opštine.
Iz istog razloga iz opštine Medveđa nestla je Poreska uprava i preseljena je u Leskovcu, Sektor za vanredne situacije je takođe preseljen u Leskovcu, služba katastra je sledeća koja nestaje.
Sve ove službe bile su u zgradi opštine. Kabinet predsednika opštine je u rekonstrukciji dobio nove prostorije od oko 100m2, povećana je sala za održavanje sednica skupštine a imaće 10 odbornika manje.
Da li je ovako nešto mogao da uradi predsednik opštine koji razmišlja o ovoj sredini ili su u pitanju potpuno drugi razlozi vezani za korupciju, kriminal, zloupotrebe?
Ovaj posao je dat direktnom pogodbom, samo sa jednim ponuđačem gde je jedan od podizvođača rodbinski vezan za funkcionere u vrhu vlasti koji je odavno prisutan kao izvođač u ovoj opštini”, dodaje se u saopštenju.

“Uveliko se sada kupuje potpuno nov nameštaj.
Sa ovim novcem mogla je da se napravi potpuno nova zgrada opštine po proceni stručnih lica.
Investicije koje se rade ne sprovode se po Zakonu o javnim nabavkama, isključivo se posao daje unapred odabranom izvođaču i to uglavnom istom licu. Isključivo se u javnim nabavkama prima jedna ponuda, DIREKTNA POGODBA, ima za svakog u lancu.
Sve poslove radi načelnik opštinske uprave koji nema statutarna ovlašćenja za vođenje investicija.
Isto lice sprovodi javnu nabavku, izdaje građevinske dozvole gde treba jer se većina provlači kroz adaptacije, imenuje nadzor od ljudi kojima je direktni pretpostavljeni, zaključuje ugovore, potpisuje situacije?
Za poslednje tri godine ovako je ugovoren posao za 206.347.786 dinara.
Uveliko se radi uređenje terena pored spomenika sa slike gde niko ne dolazi godinama.


Vrednost ovih radova je 13.891.744 dinara.
Do ovog spomenika urađeno je ulično svetlo u vrednosti od 3.491.196 dinara i skoro da nema kuća na ovom prostoru?


U blizini ovog terena nalazi se vodovod do kojeg je nemoguće prići i na njemu je urađen nekakav potporni zid od desetak metara koji košta neverovatnih 2.186.814 dinara.


Sve ove poslove radio je isti izvođač direktnom pogodbom.
U ove poslove je potrošeno oko 170.000 evra.


Sme li država, ovakva opština sebi to da dozvoli?
Očito da Arsić u ovome nije sam, nedavno je na sednici skupštine javno rekao da ima kredit u Beogradu i može da radi šta hoće pa čak i da ne saziva sednice skupštine u zakonskom roku od tri meseca, što je i učinio bez posledica.
Kako se dobija taj kredit i ko to daje iz SNS u Beogradu ovakve kredite?
Nedavno je opozicija zatražila vanrednu skupštinu sa tačkom zloupotrebe u fabrici peleta od nekoliko miliona evra i odbornici vlasti nisu došli na istoj sednici?
Odbornici opozicije ponovo su zatražili novim zahtevom novu sednicu sa dopunom dnevnog reda gde se takođe radi o velikim zloupotrebama.
Za vreme od četiri godine skoro da nije urađen nijedan putni pravac, do većine sela je nemoguće doći.
Septembra ove godine su redovni izbori u Medveđi i dr Arsić uveliko lobira u Beogradu novi mandat, narod ga ovde ne interesuje, računa na kredit.

Arsić, pored toga što je predsednik opštine, radi i u lokalnom Domu zdravlja ali vrlo ga je teško naći. Platu redovno prima iz budžeta opštine jer je Fond zdravstvenog osiguranja odbio da daje novac za njegovu platu, navodno zbog sukoba interesa. Nakon ovoga sa opštinom je zaključio ugovor i sam sebi daje dve plate. Skandal ali ovde je to normalna pojava.

Pored ovoga do nedavno radio je i u privatnom Domu za stara lica u Leskovcu,”, navodi se u saopštenju Dveri.


OO “Dveri” iz Medveđe zbog ovoga i još mnogih zloupotreba zatražiće od Državne revizorska institucije hitnu kontrolu ove opštine a gotovo sva dokumentacija nalazi se u Višem tužilaštvu u Nišu, posebnom odelenju za korupciju.

Reakcije na ovakav kriminal za sada nema osim da se sve krivične prijave daju Arsiću koji je nedavno javno rekao da će sve biti odbačene.Verovatno kredit odrađuje svoje.
Kakva je sudbina ove opštine nije teško zaključiti jer je više nego očigledno da se ovde pere novac a po opštini se javno govori da će biti predmet trgovine Srbije i Kosova.
Arsić odlično odrađuje posao kako za sebe tako i za kreditore.
Narod ucenjen, osuromašen ćuti, omladina beži jer je nemoguće nešto uraditi u sistemu koji korupciju, lopovluk priznaje kao legitiman posao”, navodi se u saopštenju Dveri .

 

(Slike : Uređenje spomenika, rasveta do rezervoara , vodovod, potporni zid)

Prati
Obavesti me o
guest
6 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Veka
Veka
22 Maja, 2019 5:34 pm

Uzalud se trude neki da prepišu odgovornost prošlim vremenima, slažem se da ima propusta u mnogo čemu iz predhodnog perioda.
Pitanje svih pitanja je da ova vlast nije uradila ama baš ništa da zadrži ravnotežu iz predhodnog perioda ili makar da pokuša da napravi stanje makar malo bolje. Kako se spekuliše po jugu Srbije vaš preglednik je moćan i napredan samo za sebe i za ljude oko njega.
Leskovačka čaršija ima saznanja o mnogim zloupotrebama od strane predsjednika opštine, ne troši ni dinar iz svoje plate, ne vozi svoj privatni auto, ženu mu voze šoferi na posao i sa posla, krka i pije na grbači siromašnih građana….. ima toga kodža a nista nisu bolji ni ostali iz njegovog okruženja. Lesovački političari su digli ruke od njega jer se skoro sve zna o čoveku koji misli samo za sebe. Ovde se pokušavaju pojedini da opravdaju njegove zloupotrebe službenog položaja. Bilo bi zgodno da neko kaže ko je vozio opštinski džip kada je slupan, kolika je pričinja šteta, koliko je stanova kupio, na koliko mesta prima platu, ko mu placa doktorat, ko je njegovom sinu darovao auto i radno mesto od 800 eura, čija su još deca na platnom spisku nekih preduzeća, ko je sve u sukobu interesa na ključnim pozicijama gde se pljačka budžet……
Probudite se Medvedjani! U istoj smo matrici i mi u Leskovcu, ne dozvolite da vas vode političari Mlađana Dinkića koji služe režimu SNS-a

Toki
Toki
22 Maja, 2019 4:26 pm

Škripi,škripi neće aktuelnom rukovodstvu pomoći nekakvo podmazivanje.

Mila
Mila
22 Maja, 2019 7:10 am

Не обожавам нешо посебно странке али су Двери једине на политичкој сцени Србије које износе истину поткрепљеним чињеницама у целој Србији као што је и овде случај у вашој општини Медвеђа.
Не појмљиво је да хришћанин и православац незна шта значе Двери у преводу али добро знају да каљају све што је свето.
Пре коментара треба добро прочитати текст и суочити се са истином која је тужна и болна.
Нећете моћи у једној реченици опрати прљавштину коју је нанео овај режим једној малој општини која ће у скоријој будућности постати празна варошица.
Да систем ради свој посао челници ове општине би одавно били ухапшени.

CABA
CABA
22 Maja, 2019 10:54 am
Odgovori  Mila

U Medvedji odavno skripi, a aktuelno rukovodstvo se trudi da ispravi tudje greske…

Mrgud
Mrgud
21 Maja, 2019 8:42 pm

Medveđa nije u toj trgovini, a ZVERI neka ostanu na političkoj margini gde im je i mesto.

Драги
Драги
21 Maja, 2019 10:31 pm
Odgovori  Mrgud

Видећете за неколико година резултате рада људи који све униште чега се дотакну.
Прочитај неколико пута текст ако можеш да схвати шта се дешава.

Проститутки Бишкека
6
0
Ostavite komentar.x
()
x