Dom zdravlja i Gradska apoteka idu u stečaj ako ministarstvo ne nadje pare?!?!

LESKOVAC

Leskovački Dom zdravlja i Gradska apoteka mogli bi da odu u stečaj ako Ministarstvo zdravlja ne iznadje način za pokrivanje duga koji je,za ove dve ustanove , dostigao skoro milijardu dinara, suština je odluke domete na današnjoj sednici Gradskog veća.

Na sednicini je rečeno da u budžetu grada za ovu godinu nisu planirana sredstva za ove namjene a da su, sa druge strane, ove dve ustanove, zbog velikih dugova, ,, stekle uslove ,, za uvodjenje stečaja.

Po novom zakonu o zdravstvu gradovi i opštine imaju obavezu obezbedjivanja novca za funkcionisanje ovih ustanova

9
Ostavite komentar

avatar
5 Tema komentara
4 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
9 Autor komentara
Buntovnik iz komšilukaizgovoriBATAcista desetka kadroviSofi Marso Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
cista desetka kadrovi
Gost
cista desetka kadrovi

Je li bre a sto ovi vunderkindovi sa prosek cista 10 ne daju doprinos u spasenju Doma zdravlja i apoteka? Pa ima tu vrhunskih ekonomista, izuzetnih geograficara. Gde je ta natprosecna sposobnost na delu?Stvarno, cemu sluze vecnici, pomocnici, ko od ovih 26 kadrova je zaduzen za bas te institucije? Sramota je da sluze da citaju napisan govor, drze foto aparat i daju donacije. Nek izadji zaduzeni za ovu oblast. Ili ih niko nije zaduzio ni za sta? Ili ko Zika Hemigal kad otkrio sta je zatekao, pola ne sme da kaze. Zatrcao se, pa se krije da ne otkrije dubiozu.Jedan Peric pa je bolje procenio. Ziko, zakljucujemo da si postavljen da sakrijes, a ne da otkrijes

Sofi Marso
Gost
Sofi Marso

Nije Cvetanović pravio gubitke u navedene ustanove vec zuto peduzece koje je donosilo nakaradne zakone i propise a lokalne samouprave su morale to da sprovedu. Nije Leskovac jedini sa ovim problemom, informišite se malo

Buntovnik iz komšiluka
Gost
Buntovnik iz komšiluka

Da sad su za sve zuti krivi. 7 gpdina vladaju SNS i doktori nauka. Pa gde je zlatno doba???

Beli
Gost
Beli

Ma sta ce vam bolnica, dom zdravlja, apoteke itd. kad imate Meska sve vam je oprosteno, hvala ti sto postois, ali mi necemo postojati pored vas, sramota ne vidjena, kavi nas vode dobro smo i zivi ali ne za dugo, ovo jos nije vidjeno u Srbiji javna ustanova u stecaj kakvo rasulo.

Avanti popolo
Gost
Avanti popolo

Lično su Cvetanović i Gojko Veličković inicijatori da Dom zdravlja pređe sa republičkog na lokani budžet i sada posle 7 godina nebrige iskazuju dugove od skoro milijardu dinara. Treba li podsetiti po stoti put da počne nešto da radi osim što juri građane za nevezane pojaseve …

ostavka kao odgovorno ponasanje
Gost
ostavka kao odgovorno ponasanje

Niko ne moze da me ubedi da sposobniji direktor nije mogo da zaradi i isplati stomatologe. Zasto je drzao pobratima tolike godine, ako je nesposoban da resi problem? Mnoga preduzeca su imala direktore koji su lagali da je stanje neresivo tesko. Pa ga resise cim direktora najurise. Direktore doma zdravlja i apoteka je davno trebalo najuriti. Samo zato sto su licni prijatelji gradonacelnika, naneli su nenadoknadivu stetu gradu, zaposlenima i korisnicima. Ovo zasluzuje ostavku gradonacelnika koji je podrzavao ostanak nesposobnih direktora samo zato jer su mu licni prijatelji. A to se smatra zloupotrebom polozaja.

Stamenko
Gost
Stamenko

Svaka ti je Njegoseva i dok ova garnitura koja je godinama vladala na lazima kako je stanje super, a sada ostasmo bez tri kljucne ustanove za opstanak ljudi, dok ovakvi probisveti ne odu nece nam biti bolje, sta vise bice jos i gore, sad ce doci na red vodovod, pa toplane, itd.

BATA
Gost
BATA

Glavni krivci za ovo stanje su, po redosledu za težinu učinjenog – Časlav Nedeljković ) G17, Dimitrijević – u to vreme direktor D. dravlja, Bojta – predsednik opštine, Miki – tadašnji diretor bolnice, Marina Nikolić – načelnik stomatologije za decu, Dragan Petrović – načelnik stomatologije u D. zdravlja. Ostali direktori, izuev Dolićke su odgovorni, po najviše Jasmina koja je oformila “komisiju”, ko će biti sa ili bez plate. Skandalozni potezi a niko nije odgovoran!

izgovori
Gost
izgovori

Jeste, al onda su dosli sposobniji ili nisu sposobniji, nego su samo dosli da zasednu? Je li bre, kad dodje nov gazda, nov direktor, nov domacin u kucu, nov tatko,jel on dosao sto je neko trazio novog ili je seo sto se preporucio kao bolji, sposobniji, strucniji? Da li je taj problem sa Domom zdravlja bio tajna? Pal nije. I znali su svi koji su danas u SNS. Dimitrijevic je znao, a vedrio je i oblacio u SNS. Znaci za problem su znali, dosli su novi, al mrka kapa, nisu ni za sta. To je poenta. A da je moglo da se uradi mnogo toga, moglo je, al sa drugim kadrovima. U Leskovcu je privatizovano kadriranje, i za to neko mora da snosi odgovornost. Pa ne smenjuje se prethodna vlast i prethodni funkcioneri da dodje nova vlast i zadrze stari funkcioneri i da sve ostane isto i bude gore.Kakvi su to izgovori. Naprotiv. Caslav je i dandanas zamenik u Dom zdravlja a Dimitrijevic je direktor u bolnicu. A od G 17 ne mozes da udjes u SNS stranku. Rukovode direkcijom, Domom zdravlja, vecnici su i tako dalje. Nema pranja od odgovornosti. Pa nije vlast da uzmes samo ono slatko, nego i gorko moras da progutas.