Dveri: Sotirovski, ostavka odmah, dosta „igre živaca“ sa građanima Niša

NIŠ

Gradska organizacija Dveri Niš od gđe Dragane Sotirovski, nekadašnje novinarke a sada gradonačelnice Niša , postavljene od Srpske napredne stranke nakon nelegitimnih izbora, održanih u pauzi pandemije COVID 19 , a koje je bojkotovala većina opozicionih stranaka, zahteva da prekine „igru živaca“ koju vodi sa građanima Niša i da podnese ostavku kako bi se u Nišu kao najdevastiranijem Gradu osiromašenog juga Srbije održali prevremeni lokalni  izbori, navodi se u saopštenju.

“Kršenje javnog interesa koji Srpska napredna stranka sprovodi već 11 godina u Nišu, gradonačelnica Sotirovski dovela je do kulminacije i do apsurda. Gradska organizacija Dveri Niš je sve vreme, godinama istrajno upozoravala nišku i srpsku javnost da u Nišu deluje organizovana i institucionalizovana pljačka, nezakonitost odluka niške izvršne i skupštinske vlasti i kolaps upravljanja u svim sferama života Grada koji je izgubio svoj identitet, značaj a građani postali jedni od najsiromašnijih i najzaduženijih građana zemlje sa ionako najsiromašnijim stanovništvom u Evropi.  Primera za to je i previše, a mnogi od njih, poput „socijalnog“ stana za zeta Sotirovskih, preko prisilnog prebacivanja svih računa javnih službi u banku „Poštanska štedionica“ kako bi suprug „nameštene“ gradonačelnice, postavljen za direktora filijale ove državne banke nakon njenog imenovanja, premašivao poslovne  targete, preko poklanjanja imovine Grada „Delti“ , poklanjanja javne površine braći Karić, pa do odluke da milion evra (a verovatno i buduća takva dugovanja) za izgubljeni sudski  spor Direkcije za izgradnju Grada protiv prevarenog prevoznika plate građani Niša , su ušli ili će ući u Antologiju Beščašća Niša i postati deo istorije Grada i istorije najgoreg klijentelističkog režima u istoriji Srbije i Grada Niša.  
O lažnim obećanjima gradonačelnice, o spalionici otpada umesto nelegalnog niškog smetlišta, fabrici za prečišćavanje otpadnih voda za koju nesposobna administracija gradonačelnice nije obezbedila izabranoj turskoj firmi „Arbiogaz“ ni osnovna pravna akta, zbog čega će Grad u budućnosti tek plaćati milionske penale Evropskoj uniji zbog nepovučenih tranši kredita, o nameštenim tenderima ne treba ni govoriti. Za to će morati da se odgovara , nakon promene vlasti.
Pored toga, Dveri Niš traže i Izveštaj o stanju niškog budžeta, o očekivanim i dospelim dugovanjima, ali i Izveštaj o stanju imovine i stanju domaćih i inostranih računa porodice Sotirovski. Ostavka , odmah, gđo Sotirovski, navodi se u saopštenju Gradske organizacije Dveri Niš. (kraj) DN/ MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare