Dveri postavljaju pitanja direktorima Hitne pomoći i psihijatrijske bolnice

NIŠ

Gradski odbor SP Dveri smatra da je današnje hapšenje direktora Gerontološkog centra u Nišu, Milana Stevanovića, označenog u medijima samo inicijalima, zbog nepreduzimanja mera koje bi sprečile širenja zaraze ustanove u kojoj se nalaze najosetljiviji štićenici, predstavlja vrh ledenog brega lošeg upravljanja, partijskog kadriranja u ustanovama zdravstvene i socijalne zaštite ali i nepostojanja pravog i lokalnog informisanja o posledicama pandemije u Nišu, koji je žarište pandemije sa najvećim brojem obolelih i pozitivnih na virus COVID19.
Gradskoj organizaciji SP Dveri javljaju se uzbunjivači i iz drugih zdravstvenih i socijalnih ustanova, pa stoga imamo obavezu da u ime svih građana Niša komandantu Štaba za vanredne situacije ali i direktorima ovih ustanova uputimo i sledeća pitanja.
Da li je Zavod za hitnu medicinsku pomoć u Nišu dobio dovoljnu količinu zaštitne opreme za radnike u operativi i administraciji, obzirom na skandalozni poziv Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti zaposlenima ove ustanove za kupovinu zaštitnih maski, nabavljenoj prethodno po nižoj ceni, i uz plaćanje putem administrativne zabrane. Od v.d. direktora ZHMP dr Slavoljuba Živadinovića očekujemo odgovore i na pitanja koliko sanitetskih vozila sa medicinskim osobljem koje bi pomoglo u transportu najtežih bolesnika ima ustanova kojom rukovodi, kao i sa koliko i kojim vozilima se prevoze bolesnici sumnjivi na virus „korona“.
Kakva je situacija u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti u Gornjoj Toponici ? Ima li direktor bolnice dr Milan Stanojković informacije o tome jesu li pacijenti bolnice testirani na virus, koliko je pacijenata zaraženih korona virusom, ima li preminulih od bolesti u ustanovi kojom rukovodi, kao i da li su pacijenti sa simptomima bolesti odvojeni od onih koji nisu zaraženi virusom COVID19?, navodi se u saopštenju Dveri koje potpisuje Tamara Milenković Kerković, administrator GO SP Dveri Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Maja Atanaskovic
Maja Atanaskovic
4 godine pre

Bravo, posaljite ovo Juznim vestima, i naravno, koliko je radnika testirano u Bolnici i koliko je obolelo, treba uraditi masovan test jer se ne osecamo bezbedno