Dveri: Poslednja godina SNS beščašća u Nišu i nagrade niškim institucijama u 2022.god.

NIŠ

I u 2022.god. Gradska organizacija Dveri Niš je vodila svakodnevnu borbu za zaštitu interesa i imovine Nišlija i Grada Niša a protiv institucija i predstavnika lokalne niške vlasti koji su već godinama u otvorenom ratu sa javnim interesom, saopšteno je danas.

“Vodili smo kampanju protiv promene Ustava Republike Srbije NE DAMO USTAV – RECI NE NA REFERENDUMU u okviru koje smo održali izuzetno posećenu tribinu u Nišu, i pored odbijanja Grada i svih opština da nam daju bilo kakav javni prostor, obezbedili članove biračkih odbora na svih 40 mesta na koja smo imali pravo. I pored svih opstrukcija i pritisaka vlasti, od izbacivanja kontrolora Dveri sa biračkih mesta, sakrivanja rešenja RIK-a, rasporeda u udaljenimniškim selima uspeli smo da pomognemo da se sačuva volja građana i Niš je jedna od tri velika grada u kome je nesumnjivo pobedila opcija NE za koju je glasalo 53,28% svih građana koji su izašli na referendum.
Oglašavali smo se o svim temama važnim za Grad i Nišlije- o spalionici otpada, havarijama u vodosnabdevanju i nesposobnosti SNS kadrova u JKP „Naissus“, tražili da se bankarskim klijentima vrate troškovi odobravanja kredita, podržali pijačne prodavce u borbi protiv fiskalizacije, tražili uključenje struje za 7500 niških porodica, prvi javno progovorili o tabu temama zdravstva – stanju u niškom porodilištu i postavili pitanje o postojanju bio-laboratorija u Nišu, tražili odgovornost i izveštaj o nesreći u rudniku „Soko“ , sami i uz sve opstrukcije sproveli smo sve izborne radnje i imali više od 350 „kontrolora“ na gotovo 150 biračkih mesta, sa kojima smo čitavog izbornog dana bili u kontaktu i sprečavali krađe na izbornim mestima,podnosili prijave policiji i međunarodnim posmatračima, nakon čega smo dobili i narodnog poslanika prof. dr Tamaru Milenković Kerković, predsednika Gradske organizacije Dveri Niš. Nakon izbora osnovali smo prvi opozicioni mesni odbor u Lalincu i drugim selima Niša.
Naši članovi i rukovodstvo učestvovali su u svim brojnim protestima građana Niša i okolnih mesta protiv štetočinskih odluka i radnji lokalne vlasti – podržali smo blokadu puta u Čamurliji, protest u Gadžinom Hanu protiv izgradnje azila za pse, protest u ulici Vojvode Putnika, proteste protiv harača „Oko sokolovo“, protest u Brzom Brodu, protest prosvetnih radnika kao što brojnim akcijama podržali ugrožene proizvođače višanja, siromašne Nišlije, građane u problemima sa građevinskom inspekcijom i brojne druge. Učestvovali smo u brojnim javnim raspravama, poput Javne sednice Komisije za planove, alarmirali javnost i osujetili tajno donošenje izmena Generalnog urbanističkog plana, na javnoj raspravi u Gadžinom Hanu,na javnoj raspravi o budžetu Grada, o izmenama urbanističkih planova u gradskim opštinama, učestvovali na Javnoj traspravi o Zakonu o unutrašnjim poslovima i imali brojne druge aktivnosti.
Ovo je bila svakodnevna borba- a bilo je brojnih pritisaka – protiv narodnog poslanika prof. dr Tamare Milenković Kerković i dalje se vodi prekršajni postupak za organizaciju protesta protiv Rio Tinta, potpredsednik Dveri Niš dr Andrej Mitić je jedini osuđen na plaćanje kazne za isti protest, skinute su nam table sa logoom Dveri i fotografijama lidera ispred kancelarije u centru Grada.
Zbog svega toga na kraju ove uspešne godine dodeljujemo Povelje niškim institucijama koje su se najviše istakle u ratu protiv interesa Niša i Nišlija.
Gradonačelnica Sotirovski, dugogodišnji laureat ove godine je van konkurencije.

  1. JKP „Parking servis“ ZA NAJBOLjU PARKING POLITIKU NA SVETU, ZA MILIONE KOJE UZIMA OD NIŠLIJA U ZAMENU ZA HARAČ “OKO SOKOLOVO”
  2. RTB Belle Amie ZA NAJBOLjI MEDIJSKI SERVIS SNS OD PARA NIŠLIJA
  3. JKP Direkcija za izgradnju grada ZA NAJBOLjU SAOBRAĆAJNU I GRADSKU INFRASTRUKTURU
  4. JKP za vodovod i kanalizaciju “Naissus“ ZA STRUČNI MENDžMENT I ODRŽAVANjE ŠAHTI, VODOVODNE I KANALIZACIONE MREŽE
  5. SVIM NIŠKIM OPŠTINAMA I GRADSKOM SEKRETARIJATU ZA SAOBRAĆAJ ZA BESMISAO, UDOMLjAVANjE NESNAĐENOG SNS KADRA I IZMEŠTANjE PRUGE IZ CENTRA NIŠA”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare