Dveri: Niš je prvi odbranio Ustav – velika pobeda Nišlija

NIŠ

Na referendumu o promeni Ustava održanom 16.januara u Nišu je nesumnjivo pobedila opcija NE za koju je glasalo 53,28% svih građana koji su izašli na referendum, saopštio niški odbor Dveri .

” Niš je jedan od tri najveća grada u Srbiji, pored Beograda i Novog Sada u kojima je većina izašlih građana glasala protiv ustavnih promena u pravosuđu koje diktiraju SNS, Brisel, multinacionalne kompanije i ambasadori zapadnih zemalja. Ista je situacija u mnogim velikim gradovima. Zadatak republičke izborne komisije je da do proglašenja rezulatata opravda sinoćnju veliku laž predsednika SNS-a Aleksandra Vučića, koju je dao umesto i pre RIK-a , iz sedišta svoje stranke – laž da je pobedila opcija DA sa preko 60%, a da procenat ukupnih glasova građana iznosi 101,01%.
Iako je vlast učinila sve da se referendum odvija u medijskom mraku, da se ne čuje strana protiv, da se Zakon o referendumu menja dva puta dva meseca pred referendum, da referendumsko pitanje postavi nejasno i protivzakonito sugestivno, i što je učinila sve da u danu referenduma članovi biračkih odbora iz Dveri i drugih opozicionih stranaka ne mogu da pristupe glasačkim mestima, da kradu tamo gde članova referendumskih odbora iz opozicije nije bilo , da veštački povećaju izlaznost van glasačkih mesta, posebno u selima i tamo gde su glasali glasači sa Kosova i Metohije , Ustav je u Nišu i brojnim gradovima Srbije odbranjen.
Dveri su bile nosilac višenedeljne kampanje NE na referendumu, a u Nišu su Dveri Niš, uprkos svim opstrukcijama organizovale prvu i veoma posećenu Tribinu o referendumu u Srbiji.
Trenutno se odvija u RIK-u velika krađa glasova na mestima gde kontrolora iz Dveri i drugih opozicionih stranaka nije bilo. Odgovor NE pobedio je u najvećim gradovima Srbije , a RIK o tome ćuti već daje samo rezultate po opštinama kako bi ostavio prostor za lažiranje rezultata. Dveri pripremaju pravni odgovor na svako falsifikovanje volje građana preko predstavnika Dveri u RIK-u. Srbija je većinski rekla NE promenama Ustava, NE Vučićevoj vlasti, ne ucenama iz EU, ne RIO TINTU, ne promenama u pravosuđu iza kojih stoji Soroš i ne izdaji Kosova i Metohije.
Za 18 sati u Beogradu je ispred RIK zakazano je okupljanje Ustavobranitelja u odbranu Ustava i volje građana. Dveri će biti tamo i svuda gde se brane volja građana i interesi Srbije.
Građanima Niša i svima koji su juče izašli na referendum Dveri Niš čestitaju na velikoj pobedi! Niš je prvi grad koji je nesumnjivim rezultatom i odgovorom NE rekao NE Vučićevoj vlasti. Nišlije su odbranile Ustav, i ovo je prva velika pobeda nad Vučićevim režimom od 2012.god. Posebne čestitke idu našim članovima referendumskih odbora koji su se lavovski borili u najtežim uslovima, velikom broju njih nije omogućeno da uđu na biračka mesta ali su svi , veliki deo njih bez zamenika na biračkom mestu proveli čitav dan u odbrani izborne volje građana. Ni na jednom biračkom mestu u Nišu gde su članovi odbora bili kontrolori iz Dveri nije bilo ni pokušaja krađe, a ni nepravilnosti a zabeležena je pobeda u gotovo svim mestima na centralnim gradskim opštinama, dok je i u selima tamo gde je kontrole bilo, odnos između odgovora DA i NE nije bio drastičan. Krađa je jasna tamo gde kontrolora nije bilo i to će se dokazati, poput Bosilegrada gde je izašlo 70,3% a za opciju DA glasalo 87,65% ili Bujanovac gde je 14,44% izašlih građana glasalo DA u 77,43%. .
Ova velika pobeda ustavobranitelja Nišlija je pobeda nad aktuelnim režimom. Ovakvim rezultatom je režim Aleksandra Vučića načet a 3.aprila je velika prilika za potpuni poraz aktuelne vlasti Pozivamo Nišlije da ove velike antirežimske kapacitete Niša još masovnije pokažu na izborima 3.aprila.
Srbija nije na prodaju! ” navodi se u saopštenju Dveri.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare