Dveri: Ko želi da pokvari odnose u Medvedji?

MEDVEDJA

Opštinski odbor Srpskog pokreta Dveri iz Medvedje je danas upozorio da formiranja povereništva Srpske desnice u toj opštini može da naruši dobre odnose izmedju Srba i Albanaca.

“Da li ovom opštinom počinju da duvaju neki drugi vetrovi koji mogu ozbiljno da naruše odlične

medjuetničke odnose videće se veoma brzo, ali nije jasno kome je to potrebno”, navode Dveri.

U ovoj opštini “ septembra ove godine održavaju se redovni lokalni izbori, aktuelna vlast očekuje podršku Beograda u daljoj vladavini i mišljenje naroda, stanovnika u ovoj opštini uopšte vlastima nije bitna, kako kažu “imaju kredita u Beogradu”, navode Dveri u saopštenju.

“Izborna kampanja već je započela, sinoć je ovde boravio Miša Vacić koji je formirao povereništvo svoje Srpske desnice a sastanku je prisustvovao I predsednik opštine Medvedja Nebojša Arsić”, navode Dveri.

U ovom pokretu kažu I da je “jedna od opcija sadašnje vlasti  stvaranje nekakvog bloka svih političkih aktera koji su i sada na političkoj sceni ali pod nekakvim “patriotizmom”, verovatno za evrom, za još većim zloupotrebama”.

Upozoravaju da je “država odavno digla ruke od ovog kraja” a da “, predsednika opštine Arsića to ne interesuje i sav svoj mandat podredio je samo svojim interesima, plaćenim radom na nekoliko mesta, stalnim putovanjima u nepoznato, velikim investicijama u adaptaciji, potpornim zidovima, fontanama, uređenju nekakvih terena gde skoro niko ne odlazi, osvetljenjima gde nema naroda”.

“Srpski pokret “Dveri” već nekoliko godina oštro kritikuje ovakvu politiku vlasti i nastaviće da stvara uslove za izgrađivanje još boljeg suživota svih koji žive u ovoj potpuno uništenoj opštini.

Ovaj siromašni narod zaslužio je mnogo više od životarenja i daljeg nestajanja ove opštine zbog nezainteresovanosti bogatih pojedinca koji vode ovu sredinu i postaju još bogatiji zloupotrebama koja se mere milionima”, navodi se u saopštenju ovog pokreta I dodaje da je predsednik opštine Nebojša Arsić, koji je iz G17 plus prešao u SNS,  isterao iz kancelarija opozicione stranke, na koje oni imaju pravo po odluci Skupštine opštine Medvedja , zbog, kako je tada navedeno,preseljenja opštinskih službi.

Dveri navode I da je Medveđa “ opština na jugu Srbije, potpuno razorena i pored jedne od

najlekovitije banje, Sijarinske banje, rudnika zlata, srebra, olova i cinka Lece koji je, po sadržaju metala, jedan od najbogatijih rudnika u Evropi a možda i sire”.

Opština je multietnička, suživot Srba, Albanaca, Roma uvek je bio na visokom nivou i osim pojedinih ekscesa skoro da ovdašnji narod ne pamti sukobe zbog nacionalne pripadnosti, navodi se u saopštenju Dveri.

“Ekonomski kolaps opštine, nemogućnost nikakvog zapošljavanja , osim nekakvih ugovora, može da bude veoma opasan okidač koji može da naruši decenijsku harmoniju suživota višenacionalnih zajednica.

Novac postoji, nažalost on se ulaže u potpuno promašene i nepotrebne investicije sa karakterom teških zloupotreba i mahinacija”, navode Dveri.

.

O svemu ovome je  nedavno raspravljala I lokalna Skupština opštine na zahtev grupe odnornika Srba I Albanaca. “Nažalost, trodnevna rasprava nije makar zabrinula vlast opštine i predsednika  Nebojšu Arsića, kuda to vodi ovu sredinu i kakvi mogu da nastanu problemi ovakvim radom”, navode dveri I dodaju da četvorogodišnji mandate Arsića karakterišu “putovanje, provodi, zloupotrebe i bez ijednog projekta skoro četiri godine a Medvedja se svakog dana prazni”

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x