Dveri izlaze na sve nivoe izbora a Dveri Niš traže vanredne lokalne izbore

NIŠ

Srpski pokret Dveri izlazi na izbore na svim nivoima, najavljene za 3.april 2022.god. a predsednički kandidat Dveri biće predsednik SP Dveri Boško Obradović, ukoliko ne dođe do dogovora o zajedničkom predsedničkom kandidatu opozicije. Ovo je odluka koju je Glavni odbor Srpskog pokreta Dveri doneo je u nedelju 3.oktobra na sednici u Užicu, saopštio je Gradski odbor Dveri iz Niša.

“Odluku o izlasku na izbore doneli smo sada jer jeprobijen rok za usvajanje i primenu Sporazuma o unapređenju izbornih uslova , a takođe više i ne čekamo dogovor sa ostatkom opozicije o zajedničkom izlasku i o zajedničkom predsedničkom kandidatu.
Vremena više nema, jer je istekao rok od šest meseci za primenu dogovorenog na oba koloseka dijaloga o poboljšanju izbornih uslova, i sa predstavnicima vlasti i sa predstavnicima Evropskog parlamenta. Iako smo i od vlasti i od predstavnika Evropskog parlamenta kao posrednika u rešavanju srpske parlamentarne krize dobili obećanja da će se sporazum sačiniti i njegova primena otpočeti bar šest meseci pre izbora, pokazalo se da ništa od ponuđenih sporazuma i vlasti u EP nije finalizirano, da vreme neumitno teče i da vremena za gubljenje više nema. Sada je vreme za iskrenost i hrabrost , i zbog toga Dveri bez uvijanja kažu ono što će sve druge stranke obznaniti , samo malo kasnije – da će na izbore ići i da od bojkota nema ništa.
Alternativa izborima je novi bojkot ili masovni ulični protesti, koje su Dveri zagovarale sve vreme postojanja Saveza za Srbiju, a za koji još uvek nemamo odgovor zbog čega se raspao. Novi, drugi bojkot ne može biti opcija, jer nemamo prava da bez borbe prepustimo naše glasače autokratskom kriminalnom režimu još naredne 4 godine, a takođe ni protest nije realna opcija , jer ni jedne ozbiljne zajedničke akcije opozicije tokom čitave godine nije bilo, i propuštene su, ne krivicom Dveri mnoge ozbiljne šanse da se nezadovoljstvo građana kanališe kroz proteste. Ni bojkot, a ni zakasneli pozivi na lažne proteste nisu više opcija.
Što se tiče zajedničkog izlaska na izbore i zajedničkog predsedničkog kandidata čitave opozicije, Dveri su do sada učinile sve da do tog jedinstva dođe, i za to smo žrtvovali mnogo – od parlamentarnog statusa, aktivne uloge Dveri u Savezu za Srbiju, organizacije protesta i pokušajima da se oni radikalizuju i pretvore u građansku neposlušnost i blokadu, da bi i nakon raspada SzS uloga Dveri uvek bila usmerena ka jedinstvenom nastupu, kroz platforme za pregovore, pokušaje da se zajednički nastupi na pregovorima sa EP. Ni do zajedničkog nastupa opozicije u pregovorima , a ni do zajedničkog kandidata do sada nismo došli.
Dveri više ne čekaju i ulaze u pripremu za izbore.
Dilema na izbore ili na ulice više ne postoji, ostali su izbori, i to pod postojećim uslovima. Ukoliko u budućem periodu ne bude došlo do saradnje unutar opozicije, za koju smo i dalje otvoreni, na izbore ćemo ići sami, a uskoro će odluku o izlasku na izbore doneti i sve ostale opozicione stranke.
Pored izlaska Dveri na predsedničke, beogradske i najavljene parlamentarne izbore Dveri Niš već dugo postavljaju zahtev za smenom gradonačelnic i zahtev za vanredne lokalne izbore. Gradska vlast na čelu sa gradonačelnicom Sotirovski nalazi se, u do sada najotvorenijem ratu sa interesima građana Niša, zarad sopstvenih, porodičnih i interesa dela niškog SNS-a koji saučestvuje u lokalnoj vlasti.
Sve Nišlije znaju da su Dveri Niš gradonačelnici Sotirovski za proteklu godinu dodelili Gran pri beščašća, a da se sve ponovilo ove godine u još gorem vidu – i novo zaposlenje supruga u Poštanskoj štedionici, bez javno dostupnh ugovora za prethodna dva radna mesta, i uticaj na dodelu zetu stana namenjenog siromašnim Nišlijama, nezakonito donet Nacrt Plana razvoja Grada , i navrat-nanos nekvalitetno završeni „tvrđavski most“ i Trg, i poplave posle svake kiše, krateri i gejziri na niškim ulicama, i otrovni vazduh koji Nišlije udišu, i seča drveća, podela medija na podobne i nepodobne, i nazivanje opozicije „ljudskim otpadom“, i slupana službena „Škoda“, poklanjanje imovine Nišlija najbogatijim investitorima, nezakonit i netransparentan pokušaj da izmeni Generalni urbanistički plan i Niš okuje u blokove solitera od 50 metara , kolaps komunalnih preduzeća zbog postavljanja „njenih“ nestručnih ljudi, i progon stručnih kadrova u Javnim preduzećima od nestručnih SNS jurišnika, divlje deponije i upotreba zabranjenog niškog smetlišta, milioni dati za inteligentne kamere u gradu prekrivenom đubretom samo su deo „zgoda i nezgoda“ zbog kojih ova vlast oličena u prvoj ženi niške izvršne vlasti treba da ide u prošlost.

Zbog toga, pored toga što će Dveri učestvovati na svim nivoima najavljenih za proleće 2022.god, Dveri Niš zahtevaju i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Nišu.  

 
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare