Dveri: Građani su s pravom besni jer je sistem je uništen – mora sve da se menja

NIŠ

Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri Niš razume i podržava proteste najavljene u Nišu 10.maja kao i širom Srbije sa zahtevima da nakon eksplozije nasilja u srpskom društvu, nakon masakra u kojima je poginulo 17-oro ljudi, najviše dece, i još toliko teško ranjeno, aktuelna Vlada Srbije na čelu sa Anom Brnabić bude smenjena, da REM bude raspušten, da se zabrane riealiti programi koji sadrže nemoral i nasilje, kao i tabloidno prenošenje scena i detalja nasilja, a posledica svih ovih mera treba da bude odlazak Vučića i SNS-a sa vlasti, saopšteno je iz ovog pokreta.

“Samo nekoliko dana pre ova dva masakra predsednik Republike u zemlji u kojoj je u dva dana ubijeno sedamnaestoro ljudi i dece izjavio da je on dao nalog za rušenje u Sava Mali, i da mu je žao što on nije vozio bager.
Srbija je već dugo zemlja u kojoj je Pravda zarobljena, a Nasilje oslobođeno.
Sistem jeste zakazao. Moramo ga menjati, gospodo. Ova vlast kreirala je mržnju i nasilje na medijima i u društvenom životu. Oni više od 10 godina imaju apsolutnu vlast – a apsolutna vlast mora imati i apsolutnu odgovornost. Građani su sa pravom besni – aktuelna vlast mora da ode, a ovaj sistem ne mogu da menjaju oni koji su urušili i obrazovanje, i privredu, i suverenitet i svetinju života.
Srpski pokret Dveri, je odmah nakon tragedije u školi „Vladimir Ribnikar“, u sredu 3.maja, a polazeći od principa objektivne odgovornosti, tražio momentalnu ostavku ministra Branka Ružića, kao i celog kabineta Ane Brnabić, a dva dana kasnije izneo navedene zahteve, uz zahtev za hitnu sednicu Narodne Skupštine i svih nadležnih skupštinskih odbora. Nakon protesta u Beogradu 8.maja predsednik Skupštine Vladimir Orlić odbio je da primi pisani Zahtev 84 poslanika Narodne skupštine za vanrednu sednicu sa jednom tačkom Dnevnog reda – Izveštaj Vlade o nasilju i bezbednosti u društvu. Po Zakonu o Narodnoj skupštini na zahtev jedne trećine (84) narodih poslanika vanredna sednica se mora zakazati.
Ono što želimo da istaknemo u ovom teškom trenutku za državu i narod jeste da cilj SP Dveri, nije smena jednog ministra, a ni pad jedne loše vlade. A ova je katastrofalna. Ono što Dveri žele –jeste promena modela društva. Zbog naše dece, i svih nas koji želimo da u Srbiji živimo. Srbiji je potreban novi bazični konsenzus oko promene modela društva, odbacivanja starog čija je zakonomerna posledica serija tragedija koju kao narod doživljavamo. Uključujući i poslednju.
U središtu novog dogovora za Srbiju, kao stub novog društvenog modela-obrazovanje ima centralnu ulogu. Obrazovni sistem koji je kreirao DOS, u duhu radikalnog liberalnog reformizma notornog Gaše Kneževića, a koji je SNS režim doveo do tragičnog apsurda – krahirao je pred našim očima. Eksplodirao, nažalost, u lice celom narodu.
Dveri zato smatraju da palijativne mere u školskom sistemu, neće ništa promeniti, već samo pogoršati stanje. Policajci u školama, na ulicama i trgovima, markeri policijske države, uvođenje cenzure u javnom životu, posebno na društvenim mrežima, samo su znak nemoći. Priznanja nekompetencije i kukavičluka da se problemu pogleda u oči.
Zato Dveri zahtevaju veliki društveni razgovor oko potpuno novog koncepta obrazovanja, novog Zakona o obrazovanju. Ovaj novi koncept mora da podrazumeva i Zakon o zaštiti dece po uzoru na mađarski model Viktora Orbana, o digitalnoj bezbednosti dece, zabrani promocije skaradnih sadržaja i LGBT ideologije deci, fluidnog dženderizma i ostalih transhumanih ciljeva. Zahtevamo izbacivanje stranih udžbenika i neodgovornih NVO edukacija u vrtićima i osnovnim školama. Toliko je toga pogrešnog. To su uzroci.To hoćemo da lečimo. A ne posledice. Obrazovanje treba vratiti u ruke državi i srpskoj nauci. Sada je, više nego bolno jasno-liberalni eksperiment slomio je srpsko školstvo. Potreban nam je novi obrazzovni sistem-od vrtića do postdoktorskih studija. Dakako, zasnovan, na izvornim slobodama, ali pre svega na porodičnom modelu društva, nacionalnom vaspitanju i tradicionalnim vrednostima srpske vere i kulture.
Ne može vlast da sakrije bes i tugu građana i iskorištavati ovaj trenutak za sejanje straha, za zakazivanje kontra-protesta i zabranjivanje javnih sloboda, ukidanje društvenih mreža nad kojima nema kontrolu. Dok u isto vreme traje Sodoma i Gomora u rielitijima, a LGBT nemoral u udžbenicima, školama i vrtićima. To više ne može. Smutili su nam decu. Imamo pandemiju poremećenog identiteta i nasilja. To mora da prestane u Srbiji odmah”, navodi s eu saopštenuu koje u celini prenosimo. (kraj) DN/ SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare