Dveri: Građani Niša imaju pravo na informaciju o broju umrlih u svom gradu

NIŠ

Iako je Niš jedno od najvećih žarišta pandemije korona virusa u Srbiji i jedan od gradova sa najvećim brojem umrlih, građani Niša nemaju zvaničnu informaciju o broju zaraženih, testiranih i, što je naročito važno- umrlih, saopštio je Gradski odbor Srpskog pokreta Dveri.

“Već više od mesec dana mesec, od kako je nastupila prva smrt zbog korona virusa u Nišu, 25.marta 2020., do danas, brojem umrlih i opštim zdravstvenim stanjem u gradu Nišu se manipuliše. Tako je bilo i dok je komandant kriznog štaba bio Darko Bulatović koji je očito zbog lošeg upravljanja krizom smenjen, tako je i sada kada krizom upravlja Dragana Sotirovski, a informacije iznosi ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.
Sve Nišlije znaju da broj umrlih koji iznosi u medijima dr Tiodorović, dr Kon i ministar Nedimović ne odgovaraju istini. To je potvrdio i sam predsednik Vučić u izjavi za tv Pink.
Stanje u gerontološkom centru dovelo je do toga da je Niš prvi grad koji već sada ima DRUGI TALAS pandemije, isključivo zbog nebrige nadležnih i katastrofalnog rukovodećeg kadra u institucijama.
Ono o čemu se ćuti i što se prikriva jeste i stanje u specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti „Gornja Toponica“. Prema informacijama kojima Dveri dobijaju, od 30 bolesnika sa temperaturom i simptomima virusa, samo dvoje je testirano. Pravila procedure se ne poštuju, do skora su samo doktori, ali ne i medicinske sestre imali zaštitne skafandere i opremu. Sve vreme stanje u toj bolnici je katastrofalno.
GrO Dveri Niš su još 22.marta zatražile da javnost u Nišu bude tačno i pravovremeno obaveštena o zdrvastvenom stanju i broju umrlih u Nišu.
Mi upozoravao javnost, a posebno vlast, da prestane sa manipulacijom brojem umrlih i krajnje ozbiljno se posveti privođenju krize kraju.
GrO Dveri Niš opet u interesu javnosti pita: Koliki je broj umrlih građana Niša od virusa COVID – 19?
Najbliži umrlih Nišlija to odlično znaju. To ni zvanični sajt gradskog preduzeća Gorica ne može da sakrije”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Dveri Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare