Dveri: Da li je dobavljač opreme za Stonoteniski dom u Nišu firma supruga v.d. direktorke Sportskog centra „Čair“?

NIŠ

Osnovni uzrok siromaštva građana Srbije i Niša je prelivanje novca svih građana - budžetskih sredstava iz javnog sektora u privatni sektor kroz monopol na javnom tržištu u kome je sistem javnih nabavki samo fasada  za stvaranje političko-finansijskog kartela. Zbog ogromne razmere pljačke javnog novca  Dveri Niš su pokrenule serijal „Kako se pljačka budžet Niša?“ u kome ćemo u raznim oblicima javne potrošnje otkrivati kako niška vlast troši javni novac, navode iz ove stranke.  

“Juna meseca ove godine gradonačelnica je po hitnom postupku inicirala postavljanje direktora više javnih preduzeća, među njima i v.d.direktora SC „Čair“, poznatu sportistkinju Branku Aranđelović. Avgusta meseca renoviran je Stonoteniski dom, investicija je bila 1,2 miliona dinara a samo za sportsku opremu, stolove i mrežice potrošena je trećina tog iznosa, oko 400 hiljada dinara. Ne znamo ni da li je bilo tendera, ko je platio opremu i renoviranje, kao ni ko je dobavljač sportske opreme, ali ono što znamo je da je doskorašnji vlasnik firme za prodaju sportske opreme „SPORT 018 d.o.o. Niš“ bila sadašnja v.d.direktorka, a da je nakon više promena u Registru pravnih lica, jedini vlasnik i direktor firme sada njen suprug Dragan Đorđević. U niškom budžetu je za 2021.god. za Razvoj sporta i omladine opredeljeno nešto manje od 5 miliona evra ili 4% budžeta. Lokalne sportske organizacije, sportski savezi, udruženja i organizacije i lokalne sportske ustanove dobijaju oko 4,5 miliona evra (4.376.000 evra) dok je za predškolski i školski sport predviđeno samo desetina ovog iznosa. Kuda ide taj novac? Zbog čega tolika nesrazmera ? Odgovor je da se novac troši netransparentno – zbog monopola predstavnika vlasti nad javnom sferom sporta.
Zbog toga, imamo četiri pitanja za gđu Sotirovski i gđu Branku Aranđelović, v.d. direktorku Sportskog centra „Čair“
KOJA JE FIRMA OPREMILA STONOTENISKI DOM NOVIM STOLOVIMA I OPREMOM https://www.juznevesti.com/Sport/Renoviran-Stonoteniski-dom-u-Nisu.sr.html i da li je istina da su i pre raspisivanja tendera stolovi i druga sportska oprema već doneti u prostorije Doma ?


Da li je dobavljač stolova i druge sportske opreme za Stonoteniski dom u Nišu preduzeće „Sport 018 d.o.o. Niš-Crveni Krst“ , matični broj: 21132047 čija je jedini član i zakonski zastupnik do 12.aprila bila Branka Aranđelović, KOJA JE SAMO MESEC DANA KASNIJE, JUNA MESECA PO HITNOM POSTUPKU IMENOVANA za v.d.direktora SC „Čair“? https://niskevesti.rs/odbornici-skupstine-grada-imenuju-nove-direktore-po-hitnom-postupku/
Da li je tender vredan 1,2 miliona dinara za investiciju u kojoj su zajedno učestvovali SC „Čair“ i Grad Niš za renoviranje Stonoteniskog doma, BIO RASPISAN PRE UNOŠENjA OPREME u objekat i da li je isporučilac sportske opreme firma „Sport 018 d.o.o. Niš-Crveni Krst“? https://www.juznevesti.com/Sport/Renoviran-Stonoteniski-dom-u-Nisu.sr.html
KAKVA JE VEZA IZMEĐU DVE PROMENE VLASNIKA I ZAKONSKIH ZASTUPNIKA PREDUZEĆA „SPORT 018 D.O.O. NIŠ-CRVENI KRST“ kod Agencije za privredne registre, tako što je zakonski zastupnik i jedini član društva Branka Aranđelović brisana a umesto nje imenovan Gradimir Aranđelović, aprila 2021.god , samo mesec dana pre njenog imenovanja za v.d.direktorku SC „Čair“ (BD 30153/2021 dana, 12.04.2021. godine ), da bi se avgusta meseca ( nakon imenovanja Branke Aranđelović za v.d. direktorku SC „Čair“) izvršila još jedna promena, pa je umesto jedinog vlasnika i direktora Gradimira Aranđelovića imenovan suprug novopostavljene direktorke Dragan Đorđević (BD 66588/2021 , dana, 16.08.2021. godine ) ?
Dveri Niš pitaju da li je do ovih promena direktora došlo kako bi prethodna vlasnica mogla da bude imenovana na mesto v.d.direktorke, a da je druga promena vlasništva i zastupništva nad ovom firmom na supruga v.d.direktorke Branke Aranđelović izvršena kako bi preduzeće „Sport 018 d.o.o.“ , moglo da učestvuje na tenderima za snabdevanje sportskih objekata u Nišu?
Dveri Niš na ova pitanja traže hitne odgovore od gradonačelnice Sotirovski a od Tužilaštva hitnu istragu”, navode Dveri u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare