Dve nagrade za glumce Akademskog pozorišta SKC-a Niš

NIŠ

                        Milici Kostadinović i Nemanji Dimitrijeviću, koji igraju glavne uloge u predstavi “Laki komad”, stručni žiri festivala “Daske humanosti” dodelio je nagrade za najbolju mušku i najbolju žensku ulogu. Pored niških, u konkurenciji su bili i glumci iz Lebana i Kragujevca.

                               Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra Niš imalo je čast da bude deo repertoara prvog festivala “Daske humanosti”, koji organizuje JCI. Pred prepunom salom Pozorišta lutaka, u dva festivalska dana, nastupila su četiri pozorišta.

                   Prema oceni žirija Milica Kostadinović i Nemanja Dimitrijević, glumci Akademskog pozorišta, dobili su nagrade za najbolju žensku i najbolju mušku ulogu festivala.

                       “Ja bih rekla da je ovo nagrada za bezuslovno davanje i bezuslovnu ljubav. Jer gluma se ne nagradjuje, ona se voli, obozava i živi!”, kaže Milica, koja u predstavi igra Seku.

                     Nemanja, koji u predstavi tumači ulogu Đorđa, dodaje da je poseban osećaj igrati na humanitarnom festivalu.

                    “Kada ste na sceni, a znate da ne igrate samo za publiku koja u sali i koja pažljivo posmatra svaki vaš pokret, već igrate za viši cilj – kako biste nekome pomogli, onda su emocije jake i ta energija prosto blješti sa scene. Ovo je dokaz da su i publika i žiri to osetili”.

                   Ovo su prve nagrade za naše pozorište u jubilarnoj 2020. – kada Akademsko obeležava 60 godina postojanja! Sigurni smo da je ovo samo prvi u nizu ovogodišnjih uspeha naših glumaca, kojim ćemo krunisati šest decenija provedenih na pozornici!

                 Podsetimo, do sada su Nišlije imale priliku da gledaju predstave u okviru projekta “Daske humanosti”, a ovo je prvi put da se manifestacije organizuje u vidu festivala. Novac prikupljen od prodaje karata i donacija namenjen je odeljenju neonatologije Dečije interne klinike Kliničkog centra Niš.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare