Dva sanitetska vozila za vlasotinački Dom zdravlja


VLASOTINCE-CRNA TRAVA


Na Badnji dan vlasotinačkom Domu zdravlja opštine Vlasotince i Crna Trava darovale su po jedno sanitetsko vozilo i tako su na najbolji pokazali da je Božić uistinu praznik darovanja.

“Ja bih se pre svega zahvalila opštinama Vlasotince i Crna Trava na donaciji dva sanitetska vozila, a koje su, ne samo ovim činom, dokazali da brinu o zdravlju stanovništva za obe opštine nego su nas i do sada pratili u svemu. Većinu vozila sa kojima raspolaže Dom zdravalja kupile su lokalne samouprave. Za nas mnogo znači dolazak dva saniteta, s obzirom da je dosta razuđen teren gde mi vršimo pružanje zdravstvenih usluga stanovništvu.

U opštini Crna Trava do sada nije bilo sanitetskog vozila, već su postojala terenska vozila prilagođena uslovima za prevoz pacijenata. Ovo će mnogo značiti u narednom periodu za zbrinjavanje ljudi na tom području. I za samo Vlasotince mnogo znači dolazak ovog sanitetskog vozila jer smo u predhodnom periodu radili sa dva sanitetska vozila. Jedno vozilo je bilo za kovid potrebe, a drugo za hitnu službu. U pojednim trenucima, zbog kvarova i dotrajalosti samih sanitetskih vozila, na raspolaganju nam je bilo samo jedno vozilo ovog tipa. Bez obzira na sve te poteškoće uspeli smo da sve izdržimo, a sa ova dva vozila naša su nadanja da ćemo uspešno u narednom periodu odoleti svim iskušenjima – rekla je Milena Stanković Mitrović, direktorka vlasotinačkog Doma zdravlja i dodala da je vrednost jednog sanitetskog vozila 35.000 evra, a da će uskoro dobiti još jednu ,,Ladu nivu” koju je kupila opština Vlasotince i da će pristići još jedno vozilo za dijalizante i to u vidu donacije.
Predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović uručio je direktorki ključeve od ova dva sanitetska vozila i tom prilikom rekao:

Današnji Badnji dan je lepa prilika da opština Vlasotince daruje sanitesko vozilo našem Domu zdravlja sa željom da ga što manje koristi. Svima je poznata činjenica koliko je važan vlasotinački Dom zdravlja za naše građane, a mi ćemo se truditi na sve načine da im pružamo pomoć, i ako znamo da će od marta biti u nadležnosti Ministarstva zdravlja. Ove godine u budžetu naše opštine za potrebe Doma zdravlja opredeljeno je 30 miliona dinara, tako da ćemo pomagati u opremi i svemu onome što bude potrebno za naš Dom zdravlja. Jasno je da smo svi umorni od kovida, a posebno zdravstveni radnici, a kako je oprema pretrpela određenu amortizaciju, tako da se nadam da će ova dva sanitetska vozila u dobroj meri olakšati njihov rad. Budimo ogovorni i poštujmo mere kako bi smo pomogli zdravstvenim radnicima i njima olakšali rad , rekao je Petrović, ujedno čestitajući svima Božićne praznike.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare