Dučić: Situacija u većem delu Kosovu mirna i stabilna

GRAČANICA

(FoNet)

Komandant vojne baze Bondstil, američki pukovnik Nik Dučić, ocenio je da je situacija u većem delu Kosovu mirna i stabilna.

Pukovnik Dučić boravio je u subotu uveče u Gračanici na otvaranju Vidovdanske likovne kolonije, preneo je RTK2. Posle serije incidentata nad Srbima na Kosovu, Dučić je ocenio da je situacija mirna.

„Znam da ste pročitali vesti, da su nažalost bili neki incidenti , ali u većem delu Kosova, posebno u mojoj oblasti, ja vidim da je stabilno, mirno i sigurno“, rekao je Dučić. Mi podržavamo, istakao je, Kosovsku policiju i druge kosovske institucije u njihovim naporima da poboljšaju svoje sposobnostii demonstriraju svoj profesionalizam u rešavanju teških problema.

Bonstil je glavna baza američkih snaga na Kosovu pod direktnom komandom Kfora. Govoreći o izložbi u Domu kulture i likovnoj koloniji, Dučić je rekao da mu je drago što je prisustvovao ovom događaju i da ceni vredan rad umetnika. Rekao je da će predložiti svojim vojnicima iz baze Bondstil da dođu i pogledaju „ovu veličanstvenu izložbu“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare