Dubočica, Vlasina i nemoć klubova Jablaničkog okruga

LESKOVAC-VLASOTINCE

Da li je kvalitet igrača ili (ne)moć klubova, tek u Srpskoj ligi ,,Istok” ove takmičarske 2022/2023. godine sa teritorije Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga za bodove boriće se samo dve ekipe i to leskovački GFK Dubočica i Vlasina iz Vlasotinca. Prethodnih godina brojčano ih je bilo više, jer su jedno vreme igrale i ekipe Moravca Orion iz Mrštana, Sloge iz Leskovca i dve ekipe iz opštine Lebane, Radan i Jedinstvo iz Bošnjaca.
GFK Dubočica naredne godine obeležava stogodišnjicu svog postojanja, a u međuvremenu dobiće od države na ,,poklon” i prelep fudbalski stadion, pa je tako za očekivanje da se leskovački srpskoligaš bori za ulazak u viši rang, a to je Prva liga Srbija. Put do višeg ranga sigurno nije posut ružama, ali ako se fudbaleri Dubočice na putu ka samom vrhu budu okretali prema psima koji laju nikad neće stići do samog vrha.
GFK Dubočica u prvom kolu gostuje Dunavu u Prahovu, i ako momci trenera Marka Perovića bude preplivali Dunav sigurno će dobiti vetar u leđa ka želji da se u narednoj takmičarskoj godini nadmeću sa prvoligaškim ekipama Srbije.
Vlasotinačka Vlasina u novo prvnstvo ulazi sa skoro novom ekipom od igrača koji su pristigli u letnjem prelaznom roku. U prvom kolu na svojoj ,,Rosulji” biće domaćini ekipi Budućnosti iz Popovca, koja ima ozbiljne aspiracije ka šampionskoj tituli. Biće to sasvim je izvesno neizvestan i zanimljiv susret, u kome će se videti sa kojim snagama raspolaže Vlasina.
U svakom slučaju naša dva predstavnika GFK Dubočica i Vlasina na ozbiljnom su ispitu a to je da prvenstvenu sezonu okončaju na najbolji način i ostvare u tom delu i svoje zacrtane planove.

Vlastimir Stamenković

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare