DSS: Batinaši fizički napali nezadovoljne gradjane u Mitrovici

KOSOVSKA MITROVICA

 

Pokrajinki odbor DSS za Kosovo I Metohiju saopštio je  da je “prihvatanje novih administrativnih prelaza između centralne Srbije i Kosova i Metohije u Briselu, od strane aktuelne vlasti, koji su samo po imenu admnistrativni a po suštini i načinu funkcionisanja granični, je još jedan korak u odvajanju južne srpske pokrajine od svoje matice u režiji Aleksandra Vučića”.

 

“Prelazi se nalaze na lokaciji između opština Novi Pazar i Zvečan i između opština Bujanovac i Kosovske Kamenice. Dogovor je u Briselu postignut posle odluke Ustavnog suda Republike Srbije, koji je utvrdio da Uredba o kontroli prelaska administrativne linije prema Autonomnoj Pokrajini Kosovo i Metohija nije u saglasnosti sa Ustavom Srbije. Ustavni sud je takođe istom odlukom broj juo-224/2013 odbacio zahtev Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Narodne skupštine Republike Srbije za obustavu izvršenja pojedinačnih akata i radnji preduzetih na osnovu Uredbe iz tačke 1”, navodi DSS u svom saopštenju.

 

Narodnim jezikom kazano, Vlada Srbije je donela Uredbu kojom je realizaovala Briselski sporazum i postavila državnu granicu između preostalog dela države Srbije i Kosova i Metohije, ocenjuje DSS I dodaje da je “zbog toga  Ustavni sud naložio Vladi Srbije da ukine ovu Uredbu i demontira granicu unutar Srbije”.

“ Do dana današnjeg, Vlada Srbije nije sprovela odluku Ustavnog suda Srbije u kojoj se kaže da je teritorija Republike Srbije jedinstvena i nedeljiva, nego naprotiv, otvara nove granične prelaze.

Predsednik Vlade Srbije, inače diplomirani pravnik i navodno najbolji student na beogradskom Pravnom fakultetu svih vremena, na bahat i osion način ruši ustavni poredak Republike Srbije jer ne sprovodi odluke Ustanog suda Srbije, iako su iste obavezujuće”, saopštava DSS.

“Sve se ovo dešava danas, kada granica između Srbije i Albanije ne postoji, jer su svi graniči prelazi na delu između Kosova i Metohije i Albanije uklonjeni, pa postavljanje klasične granice između južne srpske pokrajine i ostatka Srbije nije ništa drugo nego učestvovanje Aleksandra Vučića u stvaranju „Velike Albanije“. Nekada je ovaj političar zagovarao ideju Velike Srbije a danas je deo projekta „Velike Albanije“. Očito da njemu nije važno, da li je Srbija ili Albanija, važno da je Velika“, optužuje DSS.

 

 

„Aktuelni režim, da bi maskirao izdaju Kosova i Metohije, u severnom delu Kosovske Mitrovice na Vidovdan podiže spomenik svetom Caru Lazaru. Okupljeni narod, koji je došao na otkrivanje spomenika, je prepoznao izdaju i na svaki pomen Aleksandra Vučića od strane govornika iz Srpske napredne stranke zvižducima je negodovao i skandirao „Vučiću pederu“. Na mig Marka Đurića, potpredsednika SNS-a i direkora Kancelarije za KiM, njegovi telohranitelji, zajedno sa ostalim naoružanim pristalicama SNS-a, fizički su napali one građane koji su iskazivali nezadovoljstvo protiv premijera, od kojih je jedan sa povredama glave završio u bolnici u Kosovskoj Mitrovici.

Nekada su na Vidovdan Srbi stradali od Turaka, a danas od batinaša Aleksandra Vučića“, navodi se u saopštenju DSS.

 

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Milan
Milan
7 godine pre

Bio sam prisutan kad je zvonko i zelja naredili batine, ali to nisu batine to ubijanje ljudi

Marko
Marko
7 godine pre

Na zalost to je sve tacno.