DS-Vlast pokusava da sakrije velike probleme u gradu

LESKOVAC

Gradski odbor Demokratske stranke osuđuje pokušaj vladajuće koalicije da, na predstojećoj sednici Skupštine, velike probleme sa kojima je Grad Leskovac suočen ponovo sakrije od javnosti.
Uprkos alarmantnom stanju u gradu i gomili nerešenih problema, lokalna vlast odbija da građane Leskovca obavesti o katastrofalnoj situaciji koja vlada u gradu na Veternici.
Novi pokušaj prikrivanja je zakazivanje sednice Skupštine za 19.april 2018.godine, kada će na dnevnom redu biti više od 60 tačaka od kojih je svaka podjednako važna za život građana Leskovca. Reč je o izveštajima o radu javnih, javno-komunalnih preduzeća i ustanova kulture, a lokalna vlast će ponovo objedinjavati tačke kako bi predstavnicima opozicije uskratila mogućnost kritike nerada, neznanja i javašluka koji caruju u svim gradskim institucijama.
Poseban problem predstavlja vreme za kritiku rada Gradske uprave, verovatno najgore gradske uprave u Srbiji, s obzirom da su sve nekadašnje uprave objedinjene u jednu i da odbornici opozicije imaju samo pet minuta da iznesu probleme o kojima treba da se priča satima.
Pored svega, i materijal koji je podeljen predstavnicima građana Leskovca jeste manjkav u mnogo čemu. Tako građani Leskovca još uvek ne znaju koliko je “Metroparking jug” prihodovao u toku prošle godine i na osnovu čega je ova firma za zakup grada od 140 000 stanovnika i 53 000 vozila plaćala samo 3000 evra mesečno.
Takođe, građani Leskovca ni na ovoj sednici neće saznati kako glasi Odazivni izveštaj koji je lokalna samouprava uputila DRI niti će saznati imena funkcionera protiv kojih je najvažnija revizorska institucija u državi, podnela krivične i prekršajne prijave. Podrazumeva se da nećemo saznati ni da li osobe koje su priznale krivicu putem instituta “odloženog krivičnog gonjenja” i dan-danas obavljaju javne funkcije počev od direktora javnih preduzeća i šefova odeljenja, pa sve do samog vrha lokalne vlasti na čelu sa Goranom Cvetanovićem.
GrO DS Leskovac

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
kesh
kesh
6 godine pre

Samo da se ovi sa 2,3% podrške ne javljaju..ustvari i nek se javljaju jer ih niko ne sluša.