DS: Sutra prikupljanje potpisa za kandidaturu Saše Jankovića

LESKOVAC

Leskovački DS je sa današnje konferencije za novinare uputio poziv svima koji podržavaju Sašu Jankovića, a nisu članovi DS-a, da sutra od 14 i 30 dođu u prostorije DS-a gde će svojim potpisom dati podršku kandidaturi Saše Jankovića.

Za ovu priliku obezbeđen je beležnik koji će obavljati ovaj posao.

Poverenik Ivan Stojanović je prokomentarisao da je sramno što parlamet prekida rad do izbora, kao i to da su od 1. marta samo beležnici zaduženi za prikupljanje potpisa za kadnidature predsedničkih kandidata.

“Ukoliko i u vreme kada je DS bio na vlasti parlament nije radio pred izbore, tada smo živeli u nekim drugim vremenima koja su bila mnogo bolja nego danas. U ovom trenutku, kada je Srbija na izdisaju, nerad parlamenta predstavlja ozbiljan politički poremećaj, rekao je odbornik u Skupštini grada Saša Stojanović.

On je postavio pitanje i kako je moglo da se desi da potpredsednica jedne koalicione stranke doživi saobraćajnu nesreću u službenom autu sa svojim vozačem, i da li to znači da su svi na miting u Vranje išli o trošku poreskih obveznika, kao i da li su radnici „Jumka“ naterani da odu na miting.

Budući da je su demokrate na prošloj konferenciji pozvali sve građane koji podržavaju Sašu Jankovića da to i javno učine u prostorijama ove stranke, podršku kadidaturi Jankoviću ovom prilikom dala je Ivana Janković, koja je rekla da je poslednjih godina malo onih koji mogu reći da žive slobodno i slobodno izražavaju svoje mišljenje, jer je Srbija postala država uplašenih građana koji, u stahu za egzistenicju, pristaju na nimalo lake kompromise.

Ona je rekla da je Srbija poslednjih par godina država u kojoj je postojanje institucija obesmišljeno, jer stručnu praksu preko Nacionalne službe za zapošljavanje mogu da obavljaju samo oni koji su članovi stranaka na vlasti, preventivni pregledi, umesto u zdravstvenim ustanovama, obavljaju aktivisti vladajuće stranke, dok je deo nadležnosti Centra za socijalni rad poveren stranačkim aktivistima.

“To nije koncept modernog društva, to je koncept prikupljanja jeftinih političkih poena. Srbiji je potreban predsednik koji će vratiti veru u institucije, koji će omogućiti vladavinu prava i slobodu govora i mišljenja. Srbiji je potreban Saša Janković. On je tokom decenije rada na mestu ombucmana pokazao da je spreman da se zarad običnog čoveka bori protiv celog, nakaradno postaljenog sistema. Na aprilskim izborima svi mi imamo priliku da mu omogućimo da taj sistem, sa pozicije predsednika države, postavi na zdrave noge” , rekla je ona i pozvala građane da se ne plaše, već da izraze slobodno svoje mišljenje.

Na pitanje novinarke JUGpressa u kom svojstvu govori , Ivana Janković je rekla  da je nastupila kao građanka Leskovca, jer nije član DS-a.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare