DS o uvodjenju povereništva i sednicama Skupštine

LESKOVAC

 

Nakon ostavke predsednika GrO DS u Leskovcu Živojina Stankovića, Izvršni odbor DS 18. decembra doneo je odluku o uvođenju povereništva u Gradskom odboru, a za poverenika je imenovan Ivan Stojanović, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u ovoj stranci.

U povereništvu će biti angažovani ljudi koji su bili aktivni i u prethodnom periodu i koji su bili u predstedništvu GrO.

“Moj rad i rad povereništva pre svega biće usmeren na jačanju stranačke infrastrutkure i podizanju kapaciteta za predstojeće predesedničke i moguće parlamentarne izbore. Kada prođu ti izbori, rad poverenika biće usmeren na organizovanju unutarstranačkih izbora, koji će biti održani nakon predsedničkih. Ono što javnost, članovi i simpatizeri treba da znaju je da čvrst kurs DS-a u borbi protiv ove arogantne, bahate i nesposobne vlasti ostaje u punoj meri kao što je i do sada bio, jar za ovih pet godina njihove vladavine sem velikih obećanja ništa drugo dobili nismo. Leskovac je i dalje jedan od nasiromašnijih gradova na mapi naše zemlje i učinićemo sve da vratimi poverenje birača i da na sledećim izborima promenimo vlast” , rekao je Stojanović.

Saša Stojanović, odbornik DS-a u Skupštini grada, rekao je da su poslednje dve sednice Skupštine grada sazvane po hitnom postupku nelegitimne, jer nikakvih razloga za hitnost nije bilo. Ova odborniučka grupa će, stoga, reagovati, tako što će se najpre obratiti nadležnom ministarstvu, a ako to ne da rezultata i sudskim organima. Neprihvatljivo je da se dva najvažnija akta  za grad, Statut i budžet, usvajaju po hitnom postupku, rekao je Stojanović.

“Isti stav po pitanju hitnosti imale su i druge opozicione stranke, SDS, Jedinstvena Srbija i Živojin Stefanović, čime je vlasti dato do znanja da šesta i sedma sednica nemaju legitimitet, istakao je Stojanović. DS će ići ako treba do Vrhovnog suda i za sada ćemo to sami uraditi, a ukoliko opozicija želi da se pridruži, doboro došli su, jer su vrata DS-a ostvorana za sve vrste zajedničkog opozicionog delovanja”  rekao je Stojanović.

Za narednu sednicu Skupštine, koja je za 28. decembar zakazana po redovnom postupku, biće reči o jako bitnim pitanjima, kao što je nacrt Statuta grada i planovi i programi komunalnih preduzeća i ustanova.

“Očekujem burnu raspravu i žestoku borbu u parlemantu, naravno u zakonskim okvirima, i mislim da će ta sednica biti zanimljiva za građane Leskovca. DS je tu da kao konstruktivna opozicija žigoše sve greške sadašnje vlasti i da ih na neki način nateramo da odustanu od predloga koji bi mogli da budu štetni po građane Leskovca”, rekao je Stojanović.

On je komentarisao i to što sednice traju suviše dugo, do kasnih noćnih sati, tako da odbornici nisu u stanju da vode kvalitetnu diskusiju o svim tačkama, niti su građani u stanju da ih prate.

Zašto je to tako, može samo da se pretpostavlja, zaključio Saša Stojanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare