DS: KAKO SE PLAĆAJU SVETLEĆE REKLAME ?

LESKOVAC

 

Za postavljanje svetlećih reklama SNS je bila dužna da podnese zahteve nadležnoj gradskoj upravi, a uz zahteve i završni račun za prethodnu godinu i projekte svetlećih reklama; čekanje na rešenje traje najmanje nedelju dana, u zavisnosti da li je podnosilac zahteva član SNS-a ili nije, saopštio je danas Gradski odbor DS.

“Svaki put kada funkcioneri SNS-a bivaju uhvaćeni u lažima, stižu demanti koji vređaju inteligenciju Leskovčana. Da slučajno ne pomisle da smo baš svi budale, red je da im odgovorimo.

Dakle, za postavljanje svetlećih reklama SNS je bila dužna da podnese zahteve nadležnoj gradskoj upravi, a uz zahteve i završni račun za prethodnu godinu i projekte svetlećih reklama; čekanje na rešenje traje najmanje nedelju dana, u zavisnosti da li je podnosilac zahteva član SNS-a ili nije.  Da podsetimo, ovom nepotrebnom procedurom bahata leskovačka vlast maltretira svakog preduzetnika koji pokušava da živi od svog rada, terajući ih da pune nezasitu budžetsku kasu nesposobnog Gorana Cvetanovića i njegovih još nesposobnijih saradnika.

Na osnovu završnog računa određuje se visina takse koja mora da bude uplaćena pre donošenja rešenja nadležnog organa. Pomnožimo li taj broj sa brojem svetlećih reklama, dolazi se do mnogo većeg iznosa od onog koji spominje Cvetanović, a za koliko je SNS uskratila prihode gradu Leskovcu. U bajkovitu priču o tome da su zahtevi za sve svetleće reklame ko bajagi podneti pre konferencije za medije DS-a, i da je ceo iznos ko bajagi odmah uplaćen, verovatno ne veruje ni sam Cvetanović.

U stvari, lokalna vlast ima jednostavan izbor: ili da sve preduzetnike u Leskovcu  oslobodi plaćanja obaveze lokalnih komunalnih taksi ili da SNS- u naplati punu cenu postavljanja svetlećih reklamnih panoa. Sve ostalo bila bi ponižavajuća diskriminacija građana Leskovca zbog jedne partije i jednog čoveka.

Još uvredljivije deluju neistine koje je građanima Leskovca ispričala direktorka „Vodovoda“. Dakle, osoba koja je postala poznata po tome što je vodu isključivala i najsiromašnijima, zbog računa od par hiljada dinara, i koja je nesposobna da meštanima Badinca uvede vodu za koju su priključci odavno plaćeni, odjednom se predstavlja kao hrabra borkinja za standard Leskovčana, koja baš u vreme predizborne kampanje postaje još  i Majka Tereza. Rekosmo već, ali da ponovimo: ako je i od SNS-a, mnogo je!

A što se tiče brige o DS-u i njegovoj blokadi, iskreno smo verovali da je Cvetanović za dvadeset godina bavljenja politikom naučio da se u toku kampanje otvaraju namenski računi koji ne podležu blokadama, i da je , na nesreću SNS-a, DS i te kako aktivna! Aktivna, budna i oprezna, jer zna da iza svakog postupka SNS funkcionera stoji još jedna prevara koju će na kraju platiti gladni Leskovčani!

„Naprednjacima“ bi bilo bolje da ih brine pad rejtinga SNS-a na 21 % i rast rejtinga DS-a na 18 %, a šta će se dokazati već na sledećim izborima. U stvari, posle izbora SNS neće više morati da brine ni o čemu; građani Leskovca pokazaće da je vlast  „naprednjaka“ bila najružnija prošlost našeg grada, koja se više nikada neće ponoviti”, navodi se u saopštenju DS.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare