DS: Cvetanović govori neistinu o dugu apoteke, direktor putovao po Južnoj Americi

LESKOVAC

Gradski odbor DS u Leskovcu  saopštio je danas da je “neistinita  tvrdnja gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da su „ nasleđena dugovanja iz 2011. i 2012. godine jedan od razloga lošeg poslovanja Apotekarske ustanove“.

“Podsetićemo gospodina Cvetanovića, a i sve Leskovčane, da je sadašnji direktor ove ustanove od svoje prethodnice Ivane Argirović „nasledio“ zalihe lekova u vrednosti 120 miliona dinara, zarade radnicima nisu kasnile i od Demokratske stranke se nisu mogle čuti žalbe na račun „neravnopravnog položaja privatnih i državnih apoteka“, navodi DS.

U saopštenju ove stranke se navodi  da je ” obaveza direktora je da pronađe način za prevazilaženje teškoća u poslovanju i organizaciju posla koja će firmi doneti profit. Obaveza direktora nije, u situaciji kada se Apotekarska ustanova suočava sa problemom opstanka na tržištu, da dve nedelje provede, ne znamo o čijem trošku, na proputovanju po Južnoj Americi” i dodaje da se “u najmanju ruku, takvo ponašanje Dragana Stamenkovića može okarakterisati bahatim”.

” Takvim se može nazvati i ponašanje gradonačelnika Cvetanovića koji, zarad ličnog prijateljstva sa Stamenkovićem, dozvoljava da ovaj i dalje obavlja posao za koji nije pokazao ni stručnosti ni kompetentnosti. U privatnom sektoru se loši direktori kažnjavaju otkazom, zar ne?!
S druge strane, kako je moguće, ukoliko je opravdanost postojala a kažu da jeste, da privatnoj apoteci bude dozvoljemo otvaranje maloprodajnog objekta u krugu državne bolnice? Ako brinemo o opstanku Apotekarske ustanove, zar nije bilo logično njoj ponuditi pravo prečeg zakupa, pa i po cenu da prvih godinu dana plaća manju kiriju od one koju bi plaćao vlasnik privatne apoteke? U odgovornim lokalnim samoupravama brinu o ustanovama čiji su osnivači, i uspevaju da pronađu odgovarajuću meru u pogledu ravnopravnosti na tržištu privatnog i javnog sektora. Mada, pitanje je koliko se Leskovac, sa ovom vlašću, može svrstati u red odgovornih lokalnih samouporava”, navodi DS.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare