DS: Činjenica da danas mogu finansijski da prežive samo medijski poltroni vlasti

LESKOVAC

Uz čestitke  novinarima koji danas slave Svetski dan slobode medija GrO DS u Leskovcu se obraća javnosti ovim saopštenjem  uz konstataciju da se nije oglašavao od uvođenja vanrednog stanja i proglašenja pandemije virusa COVID-19, jer smo smatrali da nije vreme za naše političke borbe i prepucavanja u ovako mučnoj i teškoj situaciji, gde su pre svega životi ljudi dovedeni u opasnost i gde samo stručnost, solidarnost,  odgovornost i disciplinovanost mogu pomoći u borbi protiv opakog virusa, saopštio je danas leskovački DS.

“Međutim nismo ni sumnjali da ova bahata, neodgovorna, nesposobna i nestručna vlast može da izađe nakraj sa jednim ovakvim izazovom, kakva je pandemija virusa COVID-19,  a da mi to debelo ne platimo.

Od najsmešnijeg virusa u istoriji čovečanstva, do višednevnog kućnog pritvora prošlo je jako malo. Na lokalu situacija još gora. Kad smo gradonačelniku i direktoru bolnice pre početka adaptacije opšte bolnice u Leskovcu,  ukazivali na to da su fasada i stolarija na gradskoj bolnici u izuzetno dobrom stanju i da nova nije neophodna ovog momenta, dok na odeljenjima nema ni medicinske gaze, a da ne pričamo o ozbiljnijim medicinskim sredstvima i opremi, bili smo prozivani da smo destruktivni i ljubomorni što oni čine da bolnica u Leskovcu bude jedna od najlepših u Srbiji.  

Zbog te “lepote” mnogi danas ispaštaju, a pre svega medicinski radnici. Naši lekari, medicinsko osoblje i svi ostali uključeni u zdravstveni sistem  su naši najveći heroji, podneli su i podnose najveću žrtvu u ovim teškim trenucima. Zato im se ovom prilikom zahvaljujem u ime GrO DS u Leskovcu.

Našu zahvalnost zaslužuju i novinari koji se bore za slobodu medija, i pravo na objektivno izveštavanje. Danas na Svetski dan slobode medija u našoj zemlji  uslovi za slobodno, istraživačko novinarstvo, ne postoje, Ovde se na pitanja novinara, upućenih nosiocima javnih funkcija, umesto odgovora daju salve uvreda, pretnji i naslovnica režimskih tabloida. A odgovor na novinarsko pitanje je prosto jedna normalna, podrazumevana i pre svega  ustavom zagarantovana stvar, ukoliko ste nosioc javne funkcije.  Nažalost ne i u zemlji  Srbiji u trećoj dekadi 21. veka. Pretnje, pritisci, ucene a neretko i napadi na novinare prikazuju u suštini koliko smo mi zarobljeno, degradirano i moralno uništeno  društvo. Ako nema slobode medija nema ni demokratije. Činjenica da danas mogu finansijski da prežive samo medijski poltroni vlasti a da svi oni koji svoje pero koriste zarad davanja pravih i istinitih informacija, jedva sastavljaju kraj s krajem, govori nam o svoj nakaradnosti i bolesti  ovog sistema, koji je sve samo ne demokratičan i pravedan.

I evo baš ovih dana kada smo svedoci da naš grad izbija na treće mesto po broju inficiranih lica virusom COVID -19 (po svim ostalim parametrima dobrog života smo na dnu lestvice u Srbiji), na postavljena pitanja novinara našem kriznom štabu, a pre svega gradonačelniku, niko ne odgovara. Da treba da otvori javni toalet na groblju ili septičku jamu pored OŠ u Miroševcu  sigurani smo da bismo videli gradonačelnika i njegovu svitu.

Umesto licemernih čestitki medijima, povodom Svetskog dana slobode medija, gospodine  Cvetanoviću  tim istim medijima  dajte odgovore na pitanja koja Vam već danima postavljaju. To dugujete pre svega njima i građanima Leskovca,  jer ste nažalost gradonačelnik ovog grada, I nije u pitanju neki vaš faraonski karneval ili džipijada, već najozbiljnija stvar u novijoj svetskoj istoriji, virus COVID-19”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora DS Leskovac.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mile
Mile
4 godine pre

Pa valjda će Vaš sajt, koji ste debelo pomogli parama iz budžeta za vreme Vaše vlasti, sada dobiti i ove informacije. A to što sada radi za vlast, za njih je normalno. Tamo gde su pare, tu su i oni. Zato, ne sekirajte se, ili se pak sekirajte, svejedno mi je. Na moju žalost, za vreme Vaše vlasti se niste pokazali.