Državno prvenstvo u hodanju u subotu u Vlasotincu

VLASOTINCE

Nekadašnji Atletski klub „Crna Trava” iz Vlasotinca krajem, a i početkom ovog veka bio je jedan od najuspešnijih sportskih koletiva na jugu Srbije. Povratkom u svoj rodni kraj iz Tuzle, nekadašnji jugoslovenski reperezentativac i trener Tomislav Stefanović, i direktor GP „Crna Trava” Stojan Babstojanski zajedničkim snagama osnovali su ovaj atletski klub, koji je bio sinonim uspeha i prezent pravih atletskih vrednosti koje su ostvarivali atletičari ovog kluba. S obzirom da je trener Stefanović bio reprezetativac u brzom hodanju, on je poseban akcent rada usmerio na hodanje, gde su kasnije braća Predrag i Nenad Filipović postizali sjajne takmičarske rezultate, a čak sedam puta zajedno bili su učesnici Olimpijskih igara, kao i najvećih svetskih i evropskih takmičenja. Vredni entuzijasti kluba organizovali su jedno državno prvenstvo, a u dva navrata u gradu na reci Vlasini nadmetali su se i najbolji hodači u okviru Balkanskog šampionata u brzom hodanju, kada se pored staze našlo preko 5.000 atleskih znatiželjnika. Glavni sponzor bilo je GP „Crna Trava” koje je prekinulo svoj graditeljski život 2005. godine, te je došlo i do promene imena kluba i sada takmičari nastupaju pod imenom AK „Vlasotince”.

  • U subotu, 13. marta, u Vlasotincu biće održano Državno prvenstvo u hodanju i to u ulici Branislava Nušića, neposredno pored zgrade atletskog kluba. Dodela da organizujemo ovo takmičenje i ovog državnog hodačkog prenstva, od strane AK Srbije, svakako je lepo priznanje za naš klub, a u isto vreme i obaveza da ovaj šamionat naših najboljih hodača organizujemo na najvišem nivou, ili bar približno, kao što što je to činio naš nekadašnji klub – kaže vidno zadovoljan Predrag Filipović, trener mladog naraštaja talentovanih vlasotinačkih hodača.

Ko će se sve učestvovati na ovom prvenstvu?

  • Tu će se naći sve naši najbolji hodači iz Srbije u kategorijama, mlađih i starijih pionira, zatim mlađih i starijih juniora, kao i seniori.

Pored plasmana na ovom prvenstvu, šta mogu da očekuju još najbolji pojedinci na ovom šampionatu i ko će se sve od vaših takmičara pojaviti na stazi za hodanje ?

  • Ovo takmičenje je izborno za Prvenstvo Balkana u Turskoj, pa se tako očekuje velika borba za status reprezentativca. Boje našeg kluba braniće naši mladi takmičari, u kategorijama mlađih pionira na stazi biće Nikola Kocić, koji je prošle godine bio treći na državnom prvenstvu, zatim Mila Jovanović, koja je osvojila bronzanu medalju na međunarodnom mitingu u Slovačkoj na stazi dugoj 2 kilometara, zatim starije pionirke Anđela Đikić, Jovana Kocić, Sofija Đokić, i Dijana Ćurčić, koje će hodati na stazi dugoj 2 kilometara, a i ja ću se oprobati na 10 kilometara sa trenutno našim najboljim seniorima hodačima na ovoj deonici.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare