Država će uložiti više od 40 miliona evra u rekostrukciju  Aerodroma “Konstantin Veliki”

NIŠ

Država će uložiti više od 40 miliona evra u rekostrukciju niškog Aerodroma “Konstantin Veliki”, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom nedavne posete Nišu. Vučić je dodao da se trenutno rade pruge Niš – Brestovac i Niš – Dimitrovgrad i podsetio da će, takođe uz pomoć EU, biti završen auto-put Niš – Merdare.

                                Rekonstrukcija aerodroma ,,Konstantin Veliki” i izgradnja nove termninalne zgrade započeti su početkom ove godine, a predviđeni rok za završetak radova je mart 2024. godine. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prilikom nedavne posete Nišu rekao je da država ulaže 40 miliona evra u niški aerodrom.

                                „U niški Aerodrom uložićemo više od 40 miliona evra i to će biti ozbiljna vazdušna luka. Dobiće novu infrastrukturu, novi kontrolni toranj, nove prostorije. Planirano je i popravljanje piste a kupljene su i nove mašine za topljenje snega i leda“, kazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

                            Vučić je dodao da se trenutno rade pruge Niš – Brestovac i Niš – Dimitrovgrad i podsetio da će, takođe uz pomoć EU, biti završen auto-put Niš – Merdare.

                             „ Zahvaljujem se i  Delegaciji EU u Srbiji i šefu ove delegacije Emanuelu Žiofreu, na angažmanu po pitanju projekta obnove pruge Beograd-Niš. Cena je skočila u nebesa zbog svega na tržištu. Sve je poskupelo, bitumen, gvožđa, nafta.Imaćemo značajnu podršku od 600 miliona evra u poklonu od EU da izgradimo brzu prugu Beograd – Niš. Niš – Brestovac već radimo, takođe radimo i prugu Niš-Dimitrovgrad, a utoput smo već izgradili.  EU je nam dala za ceo taj put 40  miliona poklona koji treba da nas spoji sa Prištinom i Gračanicom a dalje sa Tiranom i Dračom”, rekao je Vučić.

                        Za izgradnju brze pruge između Beograda i Niša Srbija će od Evropske unije dobiti 600 miliona evra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare