Druženje sa omljenom tetkom

LESKOVAC

Povodom dečije nedelje u Brestovcu u saradnji sa Domom kulture je održana radionica za učenike OŠ „Branko Radičević“ pod nazivom „Druženje sa mojom omiljenom tetkom“. Na radionici je predstavljena društvena igra pod istim nazivom koja ima za cilj da deci ukaže na arhitektonske barijere sa kojima se osobe koje koriste invalidska kolica svakodnevno kreću. Autorka igre je Marija Lazarević, a ilustrator je Dušan Cvetković. Radionici su prisustvovali i glavni akteri, dečak Jovan Radovanović i njegova omiljena tetka Marija Lazarević, autorka knjige „Moja omiljena tetka“ i istoimene bojanke.

“Ovo je jedna vrlo zanimljiva društvena igra nastala po likovima iz knjige. Igra je za dva igrača, jedan igrač uzima ulogu dečaka, a drugi preuzima ulogu tetke koja se kreće pomoću invalidskih kolica. Oni žele da prave palačinke i kreću u kupovinu namirnica gde nailaze na prepreke poput stepenika, trotoara, nepristupačnih prodavnica, isparkiranih automobila. Međutim, u ponudi su i rešenja poput rampi, adaptiranih autobusa i ko prvi stigne do cilja pravi palačinke! Tako deca kroz igru uče o razlikama i o načinu kako da pomognu nekom ako zatreba na ulici“ objašnjava igru Marija Lazarević, ujedino zahvaljujući svim saradnicima, Udruženju distrofičara Jablaničkog okruga Leskovac i gradu Leskovcu na podršci.”

Društvena igra je deo projekta „Prihvati razlike – Pobedi predrasude“ koji finansira grad Leskovac u okviru projekta koji raspisalo ministarstvo kulture u 2021.godini.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare