Drugo ročište po tužbi “Milenijum tima” protiv JUGpressa: Direktori se nisu pojavili

LESKOVAC-BEOGRAD

Pred Višim sudom u Beogradu danas su trebali da izjave daju dvojica direktora kompanije Milenijum tim, Ivan Bošnjak i Stojan Vujko, koja je tužila osnivača Regionalne informativne agencije JUGpress, NVO Centar za demokratju i razvoj juga Srbije, i glavnu i odgovornu urednicu Ljiljanu Stojanović.

Ročište je odloženo jer se direktori nisu pojavili a punomoćnik je priložio uverenja da su sprečeni zbog zdravstvenih problema

Milenijum tim je tužbe podneo zato što je JUGpress objavio izveštaje sa dve press konferencije Narodne stranke u Vranjskoj Banji i Leskovcu, na kojima je bilo reči o poslovima te kompanije u lokalu, a odštetni zahtevi su bili po 100.000 evra po tužbi zbog “umanjenja vrednosti žiga”, kako se navodi u tužbama.

Ukupni zahtev za odštetu je bio 200.000 evra.

Iako su sa press konferencije Narodne stranke u Leskovcu izveštavali skoro svi lokalni mediji u ovom gradu Milenijum tim je tužio samo zbog izvetavanja JUGpressa.

Zbog velikog pritiska javnosti Milenijum tim je zahteve za odštetu smanjio na po 100 evra po tužbi ali od tužbi protiv medija nije odustao.

Sem ovih tužbi za iste tekstove sa konferencije za novinare u Vranjskoj Banji osnivača JUGpressa i glavnu i odgovornu urednicu tužili su privatnim tužbama i dvojica direktora Milenijum tima, Ivan Bošnjak i Stojan Vujko, za “duševni bol” i oni traže odštetu od dva miliona dinara.

A ove iste tužbe su čak pet puta stizale u redakciju JUGpressa.

Zbog visina odštetnih zahteva u tužbama takse za odgovor advokata su bile veoma visoke za jedan medij, naročito lokalni .

“Milenijum tim” ni dvojica direktora nisu uputili nikakve demante na izveštaje zbog kojih su tužili niti su reagovali na bilo koji drugi način koji predvidja Zakon o javnom informisanju a pre podnošenja tužbe.

U redakciji Regionalne informativne agencije JUGpress navode da su i ovim tužbama praktično označeni kao “neprijatelji vlasti”, zbog čega im ni projekti ne prolaze na medijskim konkursima a niko od privrednika ne sme s njima da ima bilo kakav poslovni aranžman zbog pritisaka političara ali i da nastavljaju sa svojim radom, uz poštovanje svih profesionalnih standarda , Etičkog kodeksa novinara i načela da rade isključivo u interesu javnosti.

MIlenijum tim je tužio , sem JUGpressa, i portal Info Vranjske , Danas, N1, Njuzmaks Adria, portal nova.rs. Ne davimo Beograd i portal Srbin info.

Prati
Obavesti me o
guest

14 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Djura Leskovac
Djura Leskovac
2 godine pre

I namesti… znaš već šta. Toliko me to nervira da ću na kraju ja da častim, iako neki govore da imaš džakove prepune para. 🙂

Djura Leskovac
Djura Leskovac
2 godine pre
Odgovori  Jugpress

Na teške me muke stavljate jer se priča da su i njeni džakovi prepuni para. Čak se i sama hvali time. Ja inače u principu nikada ne lažem osim na sudu (to sam od nje naučio!), a imajući u vidu te silne džakove para, ko zna na koju će stranu da prevagne moje svedočenje.
Znači bolje da ja častim to što treba da se časti, nego da se ćeramo! Jer znajući s kim imam posla, ne gine nam Strazbur. 🙂

Zadnji put uredio 2 godine pre Djura Leskovac
Djura Leskovac
Djura Leskovac
2 godine pre
Odgovori  Jugpress

Ma ne se znaje koji ste pozlatni. Kantar za vas dve još nije izmišljen.

Aj u sto evra da ovo nećeš da pustiš! 🙂

Djura Leskovac
Djura Leskovac
2 godine pre
Odgovori  Jugpress

Taman da častim ono! 😀

Zadnji put uredio 2 godine pre Djura Leskovac
Djura Leskovac
Djura Leskovac
2 godine pre
Odgovori  Djura Leskovac

Samo da znaš, od anesteziju nema ništa! 🙂

srljanje rush
srljanje rush
2 godine pre
Odgovori  Djura Leskovac

opet si prepio rakiju po ceni od 400 dinara za kilo od neotesanog komšije zvoni dva put ni ĉast ni veresija nikome mnogo već dugujeś al ajd joś ovaj put ċu ti dam važi samo da primim platu pa platiš pola duga i kupiš kilo krdže kojom si ucrnio zidove okrečene još pre 10 godina jadna majka te kritikuje što malo radiš malo i zarađuješ tugu topiš u brlji frustraciju lečiš selskim omacanjem urednici prijateljima na mrežama za koje misliš da te ne vide kao jadnog alkosa komšika dva kila krompira pola kila mrvljenog sira deset jaja i kore za pitu i zapiši ovo leba ti ovog rezanog što viri otromboljen iz korpe otromboljen ko moj život komšika koga ja zavaravam vrištao bih spasite me ljudi od samog sebe fukušima mi je u glavi nisam sposoban za život stavljam moratorijum

Čitalac
Čitalac
2 godine pre
Odgovori  Djura Leskovac

Stvarno si govedo i palaverka najobičnija komada jedan.Moramo li mi čitaoci da čitamo tvoje malograđanske gadosti? I da pošalješ Ljilji 100 evra kako znaš i umeš, ako imaš imalo časti.

Djurica
Djurica
2 godine pre
Odgovori  Čitalac

Ovaj Djura stvarno teška palaverka. Sve onako glumi nekog finog, dobro obaveštenog, skromnog… Ne bi ja da mackam, ali ako mogu da kusam, a dok ne budem u poziciju kusanja, daj da pametujem šta, kako i koliko, ko i kome… Sve on zna, sve njemu rekli, u sve se razume, ko da je, da prostite, Šešelj.
Stisni petlju, izađi iz anonimnosti i ušuškanosti lažnog profila, pa prosipaj pamet! A, lakše i sigurnije je ovako. Onda u redu.

janko
janko
2 godine pre
Odgovori  Djurica

Ovde je bilo toliko ozbiljnih vesti i komentara na njih da je sramota da gledamo ,,duel” u koji pojedinci uvlace urednistvo, sve kao brinuci tudju brigu. Govorilo se o zagadjenju, uvredama u lokanom parlamentu, aktivnostima vlasti itd. Sve to zasluzuje mnogo vecu pozornost, od dramskog scenarija. Ako hocemo promene. Ako hocemo zamajavanja u cilju odbrane vlasti, eto vam i ovaj portal, pa navlacite dimne zavese da sakrijete neodgovornu vlast. Nikakav problem, ne moramo vise ni ovde da komentarisemo.

Stvarno Nenad
Stvarno Nenad
2 godine pre
Odgovori  janko

To je samo zbog toga što ovde piše komentare i ovaj pokvareni i labilni kvarnjak. U redu je da ga urednica objavljuje, ali ne bi trebala da javno ulazi u raspravu sa tim bednim provokatorom. Ni za mnogo ozbiljnije stvari nije reagovala komentarima, ali, eto, morala je da ispoštuje bezobraznu gnjidu od bivše portalske “zvezde”.
Činjenica je da ovaj portal ima najpristojnije komentatore, uključujući. i onih par takođe za divno čudo pristojnih botova SNS.

Pertackibot
Pertackibot
2 godine pre

Ma ko ih …e. U\živaj, Ljiljo, ništa ti ne mogu. Samo se naoružaj strpljenjem.