Dragan Pantelić, legenda jugoslovenskog fudbala, izgubio bitku sa koronom

NIŠ

Nekadašnji golman niškog FK “Radnički”, fudbalski as i trener, Dragan Pantelić nije uspeo da se izbori sa koronom. Pantelić je zbog komplikacija izazavanih korona virusom hospitalizovan i nalazio se na neinvazivnoj kiseoničkoj potpori. Nakon naglog pogoršanja stanja priključen je na respirator. Preminuo je jutros u sedamdesetoj godini.                   

Dragan Pantelić će ostati zapamćen po svojim atraktivnim odbranama. Javnost će pamtiti i  po nepogrešivosti sa bele tačke i izvođenja jedanaesteraca. Igrajući za FK “ Radnički” postigao je 23 gola.

 Mrežu “Radničkog” je čuvao od 1971. do 1981.  na čak 421 utakmicu.

                  Boravio je u Francuskoj gde je igrao za ekipu Bordoa  od 1981. do 1983. godine. Za dve sezone u ovom klubu zabeleđio je 67 utakmica i postigao tri gola.

                 Bio je član olimpijske reprezentacije, a za reprezentaciju Jugoslavije je odigrao 19 utakmica. I tu se pokazo kao dobar strelac u izvođenju penala postigavši dva gola. Poslednji put je dres na kome se nalazi državni grb obukao 1984.godine.

                Predsednik FK “Radnički Niš” je bio od 1997. do 2001. godine. U periodu od 2001. do 2004. godine bio je narodni poslanik u Skupštini Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare