Dr Rade Panić: Ne verujte Kriznom štabu, već se brinite o svom zdravlju – jer mi više nemamo čime da vas lečimo


BEOGRAD


Građani Srbije moraju pod hitno da shvate da su obmanuti zato da bi se održali izbori, a da su sve mere nakon vanrednog stanja neopravdano ukinute, odnosno, da su morale biti postepeno ukinute, rekao je predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić, dodajući da su lekari iscrpljeni, da ih nema dovoljno, kao ni zaštitne opreme i da nemaju sa čime da leče pacijente.

“Svakodnevno se vrši pritisak, preti i ucenjuje svaki zdravstveni radnik koji je pokušao da progovori o onome šta se zaista dešava u zdravstvenim ustavnovama”, rekao je Panić za NovaS.

On je upozorio da trenutno u Srbiji nema testova, da se ne testiraju pacijenti, da se oni sa izraženom kliničkom slikom vraćaju kući a da nisu dobili nikakvu terapiju, a da se oni najteži nalaze u bolnicama s tim da su već kapaciteti tercijalnih ustanova, četiri klinička centra popunjena.

Panić je podsetio da u Novom Pazaru ima preko 150 pacijenata obolelih od korone, kao i zaraženih lekara i da je slična situacija širom Srbije.

Građani moraju da znaju, upozorio je on, da nedostaje oko 15 odsto zdravstvenih radnika, da je još oko 10 odsto njih obolelo, da su iscrpljeni jer ovo već dugo traje, “nemamo zaštitne opreme i nemamo čime da lečimo pacijente”.

“Molim građane da najozbiljnije shvate ovo i da više ne veruju ni politici, ni Kriznom štabu već da se brinu o svom zdravlj, jer mi više nemamo čime da im pomognemo”, rekao je Panić.

Komentarišući podatke o građanima koji su umrli a koji su bili zaraženi koronavirusoma koje je objavio BIRN, Panić je rekao da je ova informacija samo otvorila vrata da pričamo o novoobolelima i kakvo je trenutno stanje epidemije.

“Sve ustanove su pune, a da li to javnost zna”, rekao je on.

“Činjenica je da više ne možemo znati gde se nalaze ti pacijenti, odnosno gde su zaraženi, svuda su oko nas, svako od nas zna nekoga ko je oboleo što u onom prvom delu nije bilo tako, dakle možemo da diskutujemo o ovim podacima, rekao je Panić.

(Nova.rs)

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
teraj dalje
teraj dalje
3 godine pre

kako bre nema oprema pa mi smo poslali u italiju osam aviona punih opreme

gvoždjara
gvoždjara
3 godine pre

Da vizuelno dopunim ako dozvolite.

Dr Rade Panić:

https://twitter.com/i/status/1276193394671390721