Dostavljena 270.703 izveštaja

BEOGRAD

Agencija za privredne registre saopštila je danas da je u ponoć završen prijem redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2021. godinu, a u zakonskom roku elektronski su dostavljena 272.703 izveštaja, od toga 243.022 redovna godišnja finansijska izveštaja i 29.681 izjava o neaktivnosti.

Svi obveznici, koji nisu dostavili redovni godišnji finansijski izveštaj za 2021. godinu u propisanom roku, isti mogu da dostave u narednom periodu, uz plaćanje naknade za neblagovremeno dostavljanje istih.

Agencija za privredne registre navodi da je omogućila prijem konsolidovanih godišnjih finansijskih izveštaja za 2021. godinu, čiji je rok za dostavljanje, izuzetno ove godine, 4. maj, dodaje se u saopštenju.

U sistemu je omogućen i prijem Dokumentacije uz redovan godišnji finansijski za obveznike revizije, koji istu nisu dostavili uz redovan godišnji finansijski izveštaj.

Krajnji rok za dostavljanje je 30. jun.

Preduslov za dostavljanje Dokumentacije uz redovan godišnji finansijski izveštaj putem sistema je da prethodno dostavljeni izveštaj bude javno objavljen kao potpun i računski tačan, navodi APR.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare