Doniran novi kinoprojektor

VRANJE

Dnevna psihijatrijska bolnica, koja je formirana pri Zdravstvenom centru Vranje, od lokalne samouprave dobila je novi kinoprojektor u vrednosti 46.000 dinara.

Zahvaljujući ovoj donaciji zaposleni i korisnici ubuduće će moći da svoje aktivnosti i zajednički rad kvalitetnije organizuju. 

U prvoj godini rada u Dnevnoj psihijatrijskoj bolnici boravilo je šezdeset korisnika iz celog Pčinjskog okruga.

Pacijenti su na odeljenju od 10 do 13 časova i tada imaju brojne aktivnosti poput jutarnje fiskulture, zajedničkog doručka, terapijske zajednice, radne i rekreativne terapije.

„Uz novi kinoprojektor biće u mogućnosti da na odeljenju osavremene rad, ali i da obogate program rada. Nova oprema, omogućiće zaposlenima i korisnicima Dnevne psihijatrijske bolnice da se na bolji način predstave široj društvenoj zajednici u okviru simpozijuma, na radionicama i kroz učešće u radu brojnih asocijacija čiji su vrlo aktivni članovi“, kažu u Zdravstvenom centru.

U Dnevnoj psihijatrijskoj bolnici u Vranju u vreme Novogodišnjih i Božićnih praznika organizovana je neobična prodajna izložba ručnih radova pacijenata, koju zainteresovani Vranjanci mogu posetiti svakog radnog dana posle 12 sati. U pitanju su ukrasni i upotrebni predmeti ručne izrade koji se mogu kupiti po izuzetno povoljnim cenama.

Radovi su nastali kao deo terapije.

„Ovo nije prvi put da organizujemo prodajnu izložbu koja uvek naiđe na zanimljivo interesovanje Vranjanaca. Na ovaj način se obezbeđuje rad bolnice, jer se od prodatih predmeta kupuje novi repromaterijal za radionice koje su deo terapije“, ističe dr Nela Stanojev, šefica Dnevne bolnice.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare