Donacija za ETŠ „Mija Stanimirović“ i praktičnu nastavu učenika

  NIŠ

  Elektrotehnička škola „Mija Stanimirović“ u Nišu postala je bogatija za još jednu donaciju koja ovog puta stiže iz kompanije „Cumtobel“ koja je donirala opremu za jednu od školskih laboratorija. Tim povodom je održana i prezentacija u školi za učenike sa nekoliko smerova kojoj su prisustvovali i nastavnici.

 Donacija vredne opreme je korak ka bližem povezivanju škole sa preduzećima uoblasti praktične obuke učenika, izrade projekata, stipendiranja, zapošljavanja, kaže Aleksandar Stevanović, direktor Elektrotehničke škole „Mija Stanimirović“. Prema njegovim rečima kadar koji se školuje u ovoj školi sve je traženiji na tržištu rada.

                                 „Naša škola godinama unazad sarađuje sa privredom a ovo je samo nastavak te sardanje. Deo nastave naših učenika je upravo praksa koju oni obavljaju u preduzećima stičući tako odgovarajuće znanje i veštine kako bi mogli na pravi način da odgovore zahtevima radnog mesta na kome se nalaze“, kazao je Stevanović.

                                   On dodaje da rad u školskim laboratorijama priprema za praktičnu nastavu tako da im je svaka donacija dobrodošla kako bi učenici mogli da vežbaju ali i da prate novine u industriji gde oni mogu da se nađu na svom radnom mestu.

                                   „Mnogi od njih nakon prakse ostanu da rade u tim istim firmama. Svakako da su najtraženiji elektrotehničari indformacionih tehnologija, potom administaratori računarskih mreža kao i  elektrotehničari telekomunikacija. U školi se trudimo da pratimo sve promene koje nastaju posebno kada se radi o elektrotehničarima za elektroniku na vozilima odnosno dijagnostičarima. Oni se pripremaju i za najnovije izazove u svom poslu, a to su rad na električnim i hibridnim vozilima“, ističe direktor škole Aleksandar Stevanović.

                                 Oprema koja je stigla iz „Cumtobela“ biće korišćena za realizaciju praktične nastave učenika.

                                   „Cumtobel“ je pet godina  u Srbiji i do sada smo uglavnom sarađivali sa Mašinskim i Elektronskim fakultetetom, a ovo je naša prva saradnja sa jednom srednjom školom. Donirali smo lemilice za njihovu laboratoriju koje će učenici upotrebljavati u okviru praktične nastave i nadamo se da će ova saradnja da se nastavi“, kazao je Igor Tošić iz „Cumtobela“.

                                 Inače, Elektrotehnička škola „Mija Stanimirović“ obrazuje učenike na pet smerova i to  za elektrotehničare telekomunikacija, elektrotehničare informacionih tehnologija, elekktrotehničare za elektroniku na vozilima, administratore računarskih mreža i elektrotehničare multimedija. Svi smerovi su u četvorogodišnjem trajanju, a ovu školu pohađa oko 800 učenika. Mnogi od njih učestvuju na takmičenjima iz stručnih predmeta na kojima ostvaruju zapažene rezultate.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare