Donacija Nišlija Klinici za onkologiju UKC Niš

NIŠ

Na inicijativu odbornika u Skupštini Grada Niša Miloša Sekulića, još jedna klinika UKC Niš obnovila je nameštaj za lične stvari pacijenata. Donator iz Niša, koji je kao i u slučaju donacije GAK-u pre par meseci i ovog puta želeo da ostane anoniman, donirao je onoliko ormara za bolesničke sobe koliko je osoblje Klinike za onkologiju tražilo.

Kada su marta donirali 20 ormara GAK-u, donatori su obećali da neće stati sa donacijama UKC Niš.

„Još jednom smo pokazali dobru volju i još jednom smo izašli u susret pacijentima i sada na klinici za Onkologiju UKC Niš. Kada smo marta meseca donirali 20 ormana GAK-u i tada smo poručili da nećemo da stanemo sa donacijama UKC Niš“, ističe Sekulić.

                                  Dodaje da je važno da i pojedibci podržavaju institucije u gradu i državi.

                               „Svedoci smo velikog ulaganja u UKC, međutim, uvek je važno da i kao pojedinci podržavamo institucije u našem gradu i državi. U dogovoru sa upravom i direktorom profesorom dr Zoranom Perišićem, odlučili smo se da donaciju uputimo odeljenju za onkologiju. Koristim priliku da se javno zahvalim donatoru i Upravi UKC na čelu sa profesorom  dr Perišićem na saradnji“, kaže Sekuluć.

                             Sa druge strane, zamenica direktora Klinike za onkologiju dr Mirjana Balić, kaže da je ova klinika jedna od onih kojoj je renoviranje i nabavka novog nameštaja možda i najpotrebnija.

                              „ Mi smo se pre par godina preselili iz Knez sela u Niš i od tada smo dva puta u godinu dana menjali prostor. Prvo je to bila stara zgrada Klinike za očne bolesti dok se sadašnja naša zgrada nije osposobila za naše useljenje. To je stara zgrada ORL i potrebna su velika ulaganja kako bi se ona opremila svim neophodnim stvarima koje bi olakšale boravak pacijentima. Sve vreme pandemije mi nismo prekidali rad jer su naši pacijenti oni kojima je pomoć najpotrebnija, a i s obzirom na to da smo u ovom delu Srbije jedina ustanova referentna za davanje najsavremenije onkološke terapije, veliki je broj pacijenata sa juga Srbije i Kosova koji na našoj klinici leže nekada i po više meseci“, kaže dr Mirjana Balić.

                        Kako ističu u UKC Niš, donacije poput ove su jako značajne za samu instituciju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare