Donacija JKP Mediana za najugroženije niške porodice u ogrevnom drvetu

NIŠ

·

U Centru za socijalni rad u Nišu danas su direktori  Javno komunalnog preduzaeća “Medijana”  Dragoslav Pavović i Centra za socijalni rad  Zoran Jović  u prisustvu gradske većnice Tijane Đorđević Ilić potpisali Ugovor o donaciji  ,na osnovu kojeg će JKP Mediana donirati ovoj ustanovi ogrevno drvo za najugroženije porodice. Prikupljeno je oko 23 tone otpadnog drveta i oko 9 tona otpadnih paleta.

Radi se o donaciji koja obuhvata ukupno 30 najugroženijih porodica u Nišu,na osnovu spiska Centra za socijalni rad.

Ovim porodicama JKP Mediana obezbediće po hiljadu kilograma ogrevnog drveta koje će takođe biti i besplatno transportovano do lokacija na kojima žive ove porodice.

“ JKP “Medijana je pripremilo odpadno drvo koje ćemo dati na poklon građanima koji su u teškoj materijalnoj situaciji a koji su korisnici Centra za socijalni rad. Mi se bavimo zelenilom u gradu, na osnovu programa koji nam je Grad dodelio i u našem magacinu se u toku godine prikupi određena količina odpadnog drveta od kojig ne mogu da se prave štafne za klupe, niti bilo kakav materijal koje mi možemo da koristimo u poslu. To odoadno drvo može da se koristi za ogrev i pravo je vreme sada pred zimu da se građanima to pokloni” rekao je Dragoslav Pavlović direktor JKP Medijana.

Gradska većnica Tijana Đorđević kaže da se ozbiljno vrše pripreme za  zimu naročito kada je budžet neke porodice na rubu egzistencije.

“ Mnogo nam je bitno da imamo ovakve donacije “ rekla je Tijana Đorđević koja je najavila javnu nabavku “Crvenog krsta” za ogrevno drvo. “ Negde oko 800 hiljada izdvojiće se za nabavku ogrevnog drvrta za najugroženije porodice.

Potpisivanjem ugovora uz posredovanje Grada Niša biće olakšana situacija ,kada je u pitanju ogrev ,najugroženijim porodicama koje se nalaze na evidenciji Centra za socijalni rad.

Ekonomski status i broj članova porodice i radna sposobnost ključni su kriterijumi za dobijanje ogrevnog drveta.

“Predstoji hladno vreme i porodice kojima će se podeliti ogrevno drvo nisu u situaciji da iz svjih resursa odvoje novac za kupovinu ogrevnoog drveta.” rekao je Z oran Jović, direktor Centra ua socijalni rad.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare