Donacija Američke NVO Vatrogasnoj jedinici

VRANJE

 

Američka nevladina organizacija “Spirit of America“ donirala je Vatrogasnoj brigadi u Vranju 25 ranaca i vreće za prenos tečnosti preko 300 litara za intervencije u nepristupačnim terenima.

 

Vrednost donacije 4.300 dolara.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović primili su pripadnike američke vojske, vojnog atašea, majora Metjua Mekreja i Krisa Klerija iz ove američke NVO.

„Ovaj tim je u našem gradu već mesec dana. Obišli su Zdravstveni centar i Vatrogasni dom u Vranju i na osnovu zatečenog stanja, dostavili su izveštaj o potrebama ovih institucija. Njihov opšti utisak je da Vatrogasna jedinica raspolaže stručnim kadrom, ali da je tehnički loše opremljena. Ono što je tada dogovoreno, sada i realizujemo“, rekao je Milenković.

Major Mekrej je istakao značaj saradnje SAD sa našom zemljom i rekao da je amertička vojska od 2007. godine pomogla Srbiji donacijama u vrednosti od 22.000.000 dolara. Jedan od značajnijih projekata koji je realizovan u Vranju je izgradnja Sigurne kuće.Vranje donacija vatrogascima Vranje donacija vatrogascima 4

,,Drago nam je što kroz ovakve donacije možemo da pomognemo institucijama u kojima zaposleni svakodnevno rizikuju svoje živote kako bi spasili tuđe i sa takvim ljudima se odnosimo sa puno poštovanja“, dodao je Mekrej.

Ovom donacijom podržana je domaća ekonomiju, s obzirom da je nabavljena od lokalnih distributera, rekao je na prijemu predstavnik NVO “Spirit of America“, Kris Kleri.

Vranje donacija vatrogascima 2 Vranje donacija vatrogascima 1

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare