Dom zdravlja uskoro uvodi elektronski karton

LESKOVAC

Direktor Doma zdravlja, Slaviša Božić, na današnjoj konferenciji za novinare, najavio je da će ova zdravstvena ustanova uvesti nove procedure, odnosno elektronski karton, koji će, kako kaže, znatno olakšati i ubrzati rad zaposlenih, ali „uticaće i na bolju i kvalitetniju zaštitu pacijenata“.

O proceduri elektronskog kartona, koju inače, trenutno vodi samo Dom zdravlja iz Novog Sada, ali bez saglasnosti Ministarstva zdravlja, govorio je pomoćnik direktora Doma zdravlja Leskovac, Časlav Nedeljković.

On je objasnio da je njihov plan da trećinu radnog vremena, koje se koristi za administrativne poslove, preusmere na pažnju prema pacijentima.

„Dobar deo radnog vremena, zaposleni posvećuju administrativnim stvarima, papirologiji, nošenju kartona, a s obzirom da su se zakonski uslovi stvorili, trenutno imamo mogućnost da 90 odsto lekara već krene sa elektonskim kartonima. Medicinske sestre više neće morati da donose kartone, nećemo više morati da ih štampamo, štampaćemo odmah upute i iz njih će moći i da se vidi terapija. Ovo je osnovni preduslov za neko buduće vreme, kada bi trebalo ukinuti recepte, s obzirom da će terapijska lista biti dostupna i apotekama, tako da ćemo mi biti prvi u Srbiji koji su obezbedili takve uslove“, objašnjava Nedeljković.

On ističe i da je Dom zdravlja, upravo zbog ove problematike, a na osnovu tromesečnih analiza iz 2017. godine, za 2018. postavio strateški cilj – povećanje dostupnosti zdravstvene zaštite.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
nesrecnici u zemlji
nesrecnici u zemlji
6 godine pre

Nemogu da verujem da se neko sekira za korisnike ili ce visak radne snage napustiti ognjiste tj. preduzece?