Dogovor o daljem ekonomskom razvoju Vranja

VRANJE

Sa privrednicima na teritoriji Grada Vranja, gradonačelnik Slobodan Milenković i član Gradskog veća Goran Kostić održali su sastanak u cilju dogovora o daljem ekonomskom razvoju.

Saradnja lokalne samouprave i privrednika mora biti uspostavljena na dugoročnom i održivom principu, rekao je Milenković i najavio i dolazak investitora iz Austrije,  uz podršku Vlade Srbije,  u narednom periodu

Kostić je govorio o spremnosti lokalne samouprave da sarađuje sa privredom i pozvao prisutne da kroz konkretne predloge ukažu na pravce zajedničkog delovanja.

On je obrazložio koncept nefinansijske podrške, poput obuke radnika, formiranja Kluba privrednika, relaksacije administrativnih procedura.

Privrednici su ukazali na neophodnost ubrzane procedure za izdavanje građevinskih dozvola, izgradnji pristupne infrastrukture do objekta investitora, potrebu za dodatnom komunikacijom na nivou stranih i domaćih investitora i lokalne samouprave, kao i rešavanju patećih imovinsko-pravnih pitanja.

Milenković je pozvao privrednike da dostave predloge i elemente saradnje, najavivši da će im za nekoliko dana biti poslata informacija o delegiranom licu, vremenu za prijem u Gradskoj upravi i servisiranju svih potreba investitora.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare