Dodik preti Stanivukoviću: Prekinućemo sve investicije u Banjaluku, da vidim kako ćeš plaćati grijanje

BANJALUKA

Lider SNSD-a Milorad Dodik saopštio je danas da je potpisan koalicioni sporazum u Banjaluci čime je ostvarena većina u skupštini grada, međutim sporazum su odbili potpisati SPS.

On je novom gradonačelniku poručio da neće imati lagan posao i da neće moći ostvariti ono što je obećao. Dodik je rekao da ni jedan preijedlog gradonačelnika neće biti podržan od nove većine za koju kaže da će predvoditi njegova partija.

-On ima svoje nadležnosti, on predstavlja Grad, neka se šepuri i radi. Obećao je besplatan prevoz za penzionere i đake evo neka predloži da vidimo kako će finansirati. Da vidimo kako će finansirati gradsko grijanje koje smo mi subvencionisali svake godine. Zašto bi to Republika radila imamo mi druge opštine gdje treba pomoći. Prekinućemo sve investicije sa Republičkog nivoa dok ne vidimo kako će se grad dalje politički razvijati. Ovo je velika greška onih koji su smatrali da imaju svoje pravo ja im neću oprostiti ovo što su uradili Igoru.Ovo nije nikakva prijetnja to je moj lični stav. Uzeću svako biračko mjesto i vidjeti gdje je on dobio za gradonačelnika neka ide i rješava probleme mi ih nećemo rješavati. Demokratija šta ćeš tako je, rekao je Dodik.

On je dodao da je već okupio većinu i Banjaluci i Bijeljini i dodao da će zadržati vlast u tim gradovima.

“Ovog trenutka smo potpisali koalicioni sporazum o formiranju skupštinske većine u Banjaluci u kome su SNSD, US, DEMOS, Gradski odbor DNS-a i SP. Koalicioni sporazum nije potpisala SPS”, rekao je Dodik.https://novidani.com/oglasio-se-mico-micic-nakon-cetiri-mandata-presao-kod-dodika-i-dozivio-debakl/embed/#?secret=ISju1HvyCN

“Koalicija će sada odlučiti da li će sada ići sa njima. To znači da ukoliko ne odlučimo da ih prihvatimo u većinu u gradu da će svi njihovi kadrovi u roku od 24 sata biti eliminisani iz bilo kog mjesta gdje je nadležnost Vlade”, poručio je Dodik.

“Selakova partija ovo nije potpisala i rekao sam kakav će tretman imati”, rekao je Dodik.

“Oni koji ne budu u gradskoj skupštini, neće biti ni u republičkoj. Ukoliko većina bude za to da se sačeka Selakov potpis sačekaćemo, ako ne bude tako sve će biti riješeno za 24 sata”, poručio je Dodik.

Ko ne bude dole neće biti ni gore rekao je Dodik koalicionim partnerima.

Biće potpisan sporazum o skupštinskoj većini i u Bijeljini sa neprikosnovenom skupštinskom većinom, kaže Dodik.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare