Dodeljeni ugovori za projekte za zaštitu životne sredine

 

LESKOVAC

Ugovori po projektu na osnovu Programa godišnjeg korišćenja sredstava za zaštiti životne sredine podeljeni su danas , sredstva će dobiti 11 projekata od čega školama pripada sedam.

„To pokazuje da su učenici i prosvetni radnici ekološki osvešćeni i da će ekološka kultura sa našim naraštajima rasti“ prokomentarisao je gradonačelnik Goran Cvetanović. On je rekao i da je naša današnjica, na žalost, obeležena akumulacijom ekoloških problema, te da je stoga od izuzetne važnosti da se formira ekološka kultura i poveća svest o zaštiti životne sredine kako bi kvalitet života stanovništva bio bolji.

„Zbog toga lokalna samouprava konstantno radi na uređenju grada. Do sada smo uklonili preko 300 divljih deponija i svakog vikenda uređujemo javne površine da bi grad bio čistiji i lepši, ali i da bi smo našim sugrađanima pružili primer kako se treba odnositi prema okolini. Takođe, i finansijski podržavamo projekte koji za cilj imaju zaštitu, očuvanje i poboljšanje životne sredine. Putem fonda za zaštitu životne sredine ove godine se finansira ili sufinansira 11 projekata i za tu namenu je izdvojeno oko 3,7 miliona dinara.“

„Drago mi je što lokalna samouprava ima razumevanja i prepoznala je 60-godišnju misiju koju ima prva visokoškolska ustanova na jugu Srbije“ rekao je Miodrag Šmelcerović, profesor Visoke tehnološke umetničko-strukovne škole, koja je dobila 300.000 dinara za uređenje eko-učionice.

„Mi obrazujemo kadrove iz oblasti zaštite životne sredine, zaštite na radu, modnom dizajnu i tekstilnom inženjerstvu. Izgradnja i uređenje eko-učionica doprineće poboljšanju kvaliteta naše nastave, a doprineće i povećanju kreativnosti naših studenata.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare