Dodeljene nagrade najboljima studentima za postignute rezultate u 2022.godini

NIŠ

Najboljim studentima u 2022. godini fakulteta Univerziteta u Nišu sa prosečnom ocenom 10, uručene su nagrade Grada Niša u vidu novčanog iznosa od po 50 hiljada dinara i diplome za postignuti uspeh u toku studiranja. Nagrade je studentima uručila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je tom prilikom naglasila da su oni ponos grada, Univerziteta i cele Srbije, a da se znanjem koje imaju bore za bolje sutra i grada i države. Ona je najboljim studentima Univerziteta u Nišu poručila da ostanu u svojoj zemlji. Uručenju nagrada prisustvovali su saradnici gradonačelnice Niša, predsednik Skupštine grada Niša dr Boban Džunić, predstavnici Univerziteta, dekani fakulteta i roditelji studenata.

                    „Vi ste ti koji novim generacijama koje stižu pokazujete da se znanjem postižu dobri rezultati i nemojte sada da vam put bude inostranstvo. Mi ćemo se truditi da vam napravimo dobar ambijent da ovde ostanete, da radite, da živite i stvarate porodice. Na dobrom smo putu da i zgradu koju smo nekada započelo sa Fondacijom Univerziteta završimo i predamo je mladim naučnicima.Budite istrajni i ostanite na dobrom putu a mi ćemo se potruditi da živite u boljem Nišu“, poručila je najboljim akademcima.

                   Najbolje među najboljima  pozdravio je profesor dr Vlastimir Nikolić, prorektor Univerziteta u Nišu. On se zahvalio i Gradu na višegodišnjoj brzi o najboljim studentima koje na poseban način i nagrađuje.

                   „Ja se nadam da će studenti koji su završili osnovne studije sa prosekom 10 nastaviti školovanje na niškim fakultetima ili na nekom od prestižnih evropksih univerziteta. Slažem se da treba da ostanete ovde, ali dobro je i da deo vas ode van zemlje na usavršavanje, da steknu nova znanja i sa njima se vrate u Srbiju“, kazao je dr Vlastimir Nikolić.

                  Dodao je da veruje da će dobar broj najboljih studenata ostati na svojim fakultetima, ali da njih čekaju i strane kompanije  koje rade u Nišu a za šta je najzaslužniji Grad Niš. Istako je i da je Univerzitet u Nišu vrlo dobro pozicioniran na svetskim  rang listima. Ti niška fakulteta su više godina , Fakultet sporta i fizičke kulture, potom Tehnološki fakulteti i Prirodno-matematički fakultet, rangirani mežu 500 najboljih fakulteta u svetu.

                Ukupan broj nagrađenih studenata je 29, od toga 13 najboljih studenata  fakulteta Univerziteta u Nišu i 16 diplomiranih studenata sa prosečnom ocenom 10. Iznos pojedinačne nagrade je 50.000 dinara što je ukupno blizu 1,5 miliona dinara.  Uz novčenu nagradu najbolji studenti su dobili i Diplome, a najbolje diplomirani studenti Tombake.

               Ina Konstatinović, diplomirani student Medicinskog fakulteta a u svom indeksu ima sve same desetke.

               „Nadam se da će Gard Niš, koji je danas  sa nama i uz nas, to biti i u budućnosti i da ćemo mi koji smo danas ovde moći uskoro i da se zaposleimo i svoju poslovnu karijeru otpočnemo u Nišu i da odlazak za nas neće biti opcija, bar ne u ovom trenutku. Još uvek ne znam šta ču u budućnosti, ali se nadam da će se i to uskoro iskristalisati“, kazala je Ina.

                Strahinja Stoilković je student druge godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

              „Nagrada mi  puno znači i veliki je podsticajza mene.  Osećaj je lep kada se neko seti vas i  kada znate da će to što ste radili  biti cenjeno. Planova za sada imam poreviše a previše je i želja. Svakog dana se otvori neka nova mogućnost. Milslim da ću se orjentisati ka hirurgiji, ali sam siguran da ću ostati u Srbiji jer želim da pomognem svom narodu“, kaže Strahinja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare