Dodela sertifikata nezaposlenim leskovčanima

LESKOVAC

U okviru projekta Evropske unije, IPA 2012.  „Povećanje delotvornosti politike zapošljavanja prema ugroženim grupama“, Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Leskovac organizovala je osnovnu informatičku obuku prema ECDL standardu.

Povodom završene obuke, predstavnici NSZ –a i Jedinstvenog informatičkog saveza Srbije (JISA), inače izvodjača obuke, uručlili su danas dvadeset sertifikata nezaposlenim gradjanima Leskovca sa evidencije NSZ –a.

Osnovnu informatičku obuku tokom 2017. godine završilo je pedeset četvoro nezaposlenih, u šest grupa, u skladu sa planom dodatnog obrazovanja i obuke za ovu godinu, istakla je organizator aktivnosti obrazovanja odraslih, Svetlana Nikolić, ispred Nacionalne službe za zapošljavanje

„Ovo su obuke za potrebe tržišta rada, koje se organizuju radi povećanja zapošljivosti nezaposlenih lica i to iz ugrožene, teže zapošljive grupe. Svi polaznici koji su prošli osnovnu informatičku obuku pripadali su grupi teže zapošljivih lica. To su bila dugoročno nezaposlena lica, lica koja se na našoj evidenciji nalaze duže od 12 meseci“, rekla je Nikolićeva.

Kako je rečeno, troškove organizovanja i izvodjenja obuke snosila je Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Leskovac.

Za vreme trajanja obuke, polaznici su imali pravo na refundaciju putnih troškova, kao i pravo na osiguranje u slučaju oboljenja. Sva prava i obaveze izmedju polaznika i filijale, kako dodaje Nikolićeva, regulisana su ugovorom.

Obuka, koja je trajala pet dana, realizovana je u Osnovnoj školi „Kosta Stamenković“ Leskovac.

Da podsetimo, poslednja dodela sertifikata bila je pre nešto više od mesec dana, kada je šesnaest nezaposlenih Leskovčana dobilo sertifikate za završenu obuku za krojenje i šivenje odeće.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare