Dobrosavu Nešiću ponovo presuda zatvorom zbog mišljenja

LESKOVAC

“Vucicu pederu,Vucicu Hitleru,Vucicu Gebelsu

To pisu na naslovnim stranama pojedine srpske novine sa imenom I prezimenom,odnosno izdavacem o sadasnjem Predsedniku vlade. Ali  to nisu uvrede”,  navodi u saopštenju dostavljenom JUGpressu Odbor za ljudska prava iz Leskovca.

“Uvreda je  kada za starog politickog prevaranta Bozidara Vuckovica kazete”Da on nije osoba koja zbog svoje kontroverzne politicke istorije ne moze da prima predstavnike visenacionalne sredine kakav je Novi Pazar a sve to u ime gradjana Leskovca”

E to je uvreda kako ovaj stav predsednika Odbora za ljudska prava Nesic Dobrosava,tumace sudija Osnovnog suda Gorica Stojanovic a tu odluku hrabro potvrdjuje sudija Viseg suda Nebojsa Stojicic”, navodi se u saopštenju.

“O slobodi govora,izrazavanja o Ustavu i slobodi misljenja nema ni pomena.O medjunarodnim zakonima koji se ticu slobode govora kao temeljnom pravu,leskovacke sudije(bar ova dva) ne haju.Njima je bitno da zastite CLANA Gradskog veca,a predstavnika civilnog sektora mogu da kazne da zajedno sa advokatskim tarifama I sudskim taksama plati oko 100 000 dinara. Jer je Nesic vec kaznjavan po Zakonu o informisanju i odlezao zatvor mesec dana.Ali sudije Stojicic I Stojanovic su milostivi i predlazu kaznu samo 20 dana zatvora,iako se takvom njihovom odlukom krse sve domace i medjunarodne norme o slobodi izrazavanja,pogotovu sto su poglavlja 23 I 24 vec otvorena i odnose se bas na ovakve slucajeve.

O ovoj udvorickoj odluci predstavnici Odbora obevestice Ministarstvo pravde I informisanja,predstavnika OEBS-a,kancelariju UN I EU u Beogradu,ambasade zemalja clanica Veca sigurnosti UN,Komesara Saveta Evrope za ljudska prava I slobode I druge relevantne institucije”, navodi Odbor za ljudska prava.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare