Đurovski: “Zvezda” i fudbal nekad i u buduće

LESKOVAC

Ovih dana navršilo se tačno 29 godina od kako je Fudbalski klub „Crvena zvezda“ osvojio Kup šampiona. Pravi je trenutak da se tih momenata seti i nekadašnjih kapiten ovog tima i reprezentativac, Boško Đurovski.

„To je najsrećniji dan u istoriji svih Zvezdinih navijača. Ja sam i danas dobio dosta poruka i svi mi kažu da je ovaj dan za njih kao praznik. Bio sam u Ženevi i gledao sam utakmicu na televiziji. Drhtao sam pored televizora i mogu da kažem da je bilo toliko emocija, toliko sreće na kraju, da je to nemoguće iskazati i u ovom momentu, iako je dosta vremena prošlo. Sve generacije koje su stvarale Crvenu zvezdu su tog dana nekako ispunile neku želju, zavet koji je postojao u dubini svih igrača da osvoje evropsku titulu. Svaka čast tim igračima, stručnom štabu i rukovodstvu Crvene zvezde na neopsivoj radosti koju su nam tog dana priredili i koja traje i dan-danas.“

NNR: Da li je bilo teško gledati finale, a do pre samo dve godine ste bili kapiten tom timu? Da li ste rekli sebi da je, možda, bilo bolje da niste otišli u inostranstvo?

Đurovski: U inostranstvo sam otišao 1989. godine. Tad je bilo uobičajeno da, kad napunite 27- 28 godina, karijeru nastavite u inostranstvu, pre toga se nije moglo u inostranstvo. Ali, zamislite kako je bilo Piksiju, Stojkoviću… On je godinu dana pre toga otišao i igrao je upravo u tom finalu protiv Zvezde. Mislim da je njemu bilo najteže, upravo zato što nije osvojio titulu za Crvenu zvezdu…

NNR: Da li će, ili kada će, opet neki klub sa naših prostora uspeti da ponovi uspeh Crvene zvezde?

Đurovski: Pravo da vam kažem, ne znam… Ja uporno pričam da mi nismo ekonomski jaka država, a sport i ekonomija idu zajedno. Da bi neki klub ponovo došao u tu poziciju, pre svega mislim na Crvenu zvezdu i Partizan, moraće da se najpre donese Zakon o privatizaciji. Na taj način bi privukli svetske bogataše. Ovde postoji navijački i igrački potencijal, nedostaje materijalna podrška. Privlačenjem stranih ili domaćih bogataša, uz kupovinu najboljih igrača i pružanja šanse našim najboljim i najtalentovanijim mladim igračima, možemo da se vratimo na taj pijedestal koji srpski fudbal svakako zaslužuje na osnovu svoje prošlosti.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare