Đubrarina poskupljuje 2,5 puta

LESKOVAC

Cena koju će građani Leskovca  plaćati privatnoj kompaniji Por Verner Veberu od jula meseca  za iznošenje i deponovanje smeća  je 164,64 dinara po članu domaćinstvu, sa PDV, što je povećanje od 2,5 puta.

Većnici grada Leskovca na današnjoj  66. sednici su imali pet tačaka dnevnog reda, od kojih će građane najviše „pogoditi“ davanje saglasnosti na odluku Skupštine Privrednog društva PWW d.o.o. Leskovac o povećanju cena sakupljanja, iznošenja i deponovanja smeća.  Za sakupljanje i odnošenje smeća naplaćivaće se 74,12 dinara po osobi , dok je cena deponovanja smeća 90,52 dinara, što ukupno daje već pomenutih 164,64 dinara. Deponovanje smeća je do sada plaćao grad Leskovac, a od 1. jula se ta obaveza prebacuje na građane.

 

Većnici su dali saglasnost i na odluku kojom se menjaju i dopunjuju cene pijačnih usluga JP „Pijaca“, gde je došlo do brisanja i dodavanja pojedinih stavki.

Usvojen je i godišnji Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za teritoriju grada Leskovca za 2018. godinu, kao i predlog odluke kojom se Centru za ekonomiku domaćinstva „Danica Vuksanović“ u likvidaciji dodeljuju sredstva na ime troškova likvidacionog postupka za maj i jun mesec ove godine.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
drskost
drskost
5 godine pre

Sta ove dve gole brade traže u prvi red, zar se ne uči od pocetka odozdo? Mesto im je u poslednji red.Vaspitane mlade bi bilo sramota da se guraju ispred starijih, obrayovanijih, učenijih, ozbiljnih.

opste poznato
opste poznato
5 godine pre
Odgovori  drskost

A posto opravili komunalnu, deponije se opet stvaraju, i sklonili kola sa zabranjenog mesta za parkianje na trotoar ELU centra, odmah su avanzovali zbog izuzetno losih rezultata rada, a odlicnih rezultata tasterisanja ko kako s koga kude kolko puta, dobili su zasluzena mesta i odmah i tu dali rezultate, s obzirom da su rukovodili izborima za predstavnike mesnih zajednica koji, svakodnevno blokiraju gradski racun, jer su tolko opravni, otresiti i pismeni, da razumeju finansije i rukovodjenje sa mesne zajednice. E moj ti, narode, ko se sve na vas uci, tek ce vidite. Zato je kampanja jaka. Da se pet put jace cuje i vidi ono sto poneki dobro urade, od brljotina pocetnika i pocetnica sa vrha rukvodjenja gradom, koje mora da se sakriju. Zato su revizori su naisali mnogo prijava zbog neznanja kadrova. Zar je ljudima mesto na celo uprava, direkcija, skupstina, bez iskustva? Drze ih u ve de stanje samo kolko da predju jedan dan od zakonski trazeno iskustvo, kao da nema stariji ljudi, stabilni, porodicni, stalozeni, puni znanja, a ne drcni i zeljni za funkcije,pri cemu im je glavni kvalitet guranje i uvlacenje i ulizivanje i potkazivanje kolega, drugarica, saradnika.