Đorđević: Vučić pregovara sa ratnim zločincima

BEOGRAD
„Današnje podizanje optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija samo je još jedan dokaz da izdajnički režim Aleksandra Vučića već osam godina pregovara o sudbini Kosova i Metohije sa ratnim zločincima“, izjavio je danas Mlađan Đorđević, predsednik pokreta „Oslobođenje“.

On je tako reagovao na danas podignutu optužnicu od strane suda u Hagu protiv nekoliko lidera privremenih kosovskih institucija.
„Pozdravljamo odluku međunarodne zajednice da najzad otpočne istraživanja zločina protiv Srba i drugog nealbanskog stanovništva Kosmeta, što treba da bude važan korak ka uspostavljanju trajnog mira. Nažalost, možemo samo da se nadamo da se neće ponoviti tragične greške Haškog tribunala koji nije umeo da sačuva svedoke u nekoliko postupaka poput onog protiv Ramuša Haradinaja“, rekao je Đorđević i istakao da očekuje da optuženi budu i osuđeni za sva zlodela koja su počinili, navodi se u saopštenju dostavljenom JUGpressu.
„Ova optužnica samo potvrđuje da izdajnički režim Aleksandra Vučića već osam godina pregovara o sudbini Kosova i Metohije s ratnim zločincima, a da njegova Srpska lista godinama daje legitimitet tzv. Vladi na čijem čelu su bili koljači i ubice. Vučić je u dogovoru s ratnim zločincima takozvanom „Kosovu“ dodelio međunarodni pozivni broj, dao mu energetsku nezavisnost, pristao na formiranje tzv. vojske „Kosova“, uspostavljanje međunarodnog leta do Prištine, ali, najvažnije, Briselskim sporazumom povukao sve atribute srpske države koji su do tada postojali na severu Kosmeta, a Vašingtonskim sporazumom koji je ispregovarao s Grenelom i Tačijem nas posvađao s celim svetom,“ objasnio je lider Oslobođenja.
„To je čin veleizdaje za koji će Vučić i njegovi kriminalci morati da odgovaraju“, rekao je Đorđević i dodao da će „prva naredna vlast u oslobođenoj Srbiji morati da preispita i poništi sve ove dogovore kako bi obezbedila puno poštovanje Ustava Srbije i Rezolucije 1244“.
„Nakon svih godina tokom kojih laže narod i vodi politiku izdaje ključnih nacionalnih interesa, sada je jasno da Vučićeva politika prema Kosovu i Metohiji gubi svaki legitimitet“, zaključio je Mlađan Đorđević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare