Đorđević: Vučić obećanjima o Republici Srpskoj sakriva prodaju Kosova

BEOGRAD


Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević upozorio je danas da je „prava priroda sve češćih govora o Srpskom svetu“ sakrivanje činjenice da režim Aleksandra Vučića aktivno radi na priznanju nezavisnosti Kosova.
„U poslednje vreme Vučić konstantno priča o Republici Srpskoj, šalje svog megafona Aleksandra Vulina da govori o novoradikalskoj ideji Srpskog sveta, podmeću se probni baloni u vidu nekakvih non-pejpera o razmeni teritorija“, kaže Đorđević.
On objašnjava da je svrha svega toga „udaranje u nacionalističke bubnjeve“ kako bi se u javnosti stvorio utisak da se nešto dobija u zamenu za ogromne ustupke i koncesije koje ovaj režim čini na Kosovu i Metohiji.
Đorđević je podsetio da je samo u psolednjih nekoliko meseci Albancima predat energetski sistem na Kosovu, da je obustavljena kampanja sprečavanja priznanja, da je dat legitimitet institucijama tzv. Kosova kroz podršku Beograda izlasku Srba na izbore, kao i da su Kosovo i Metohija izostavljeni iz novog prostornog plana Srbije, do 2035. godine.
„Vučić je obećao Kosovo u zamenu za podršku zapada svom dolasku na vlast još 2012. godine. Od tada do danas, on je sa Albancima potpisao 48 različitih sporazuma, a sada je na naplatu došao onaj poslednji, na kome insistiraju Vašington, Berlin i Brisel. Tim sporazumom će režim priznati tzv. Kosovo i dati mu stolicu u UN“, optužuje lider Oslobođenja.
On dodaje da Vučić zato želi da „umiri javnost“ stvaranjem utiska da će Srbija u zamenu za priznanje Kosova „dobiti Republiku Srpsku“.
„Nažalost, svi znamo da je to neutemeljena tvrdnja. Nakon što reše Kosovo, Vučićevi zapadni sponzori će se verovatno baciti na dalju centralizaciju BiH i ukidanje nadležnosti Srpske, gde će im Vučić opet pomagati“, ističu iz pokreta Oslobođenje.
Predsednik Oslobođenja Mlađan Đorđević nalazi se u višednevnoj poseti Hercegovini, gde je obišao srpske institucije i sastao se sa crkvenim velikodostojnicima i lokalnim liderima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare