Đorđević: Režim u Beogradu ćuti dok se stvara Velika Albanija

BEOGRAD
Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević obratio se javnosti povodom ratifikacije sporazuma između Albanije i tzv. Kosova, kojim se stvara jedinstvena teritorijalno-administrativna celina koja zahvata po 30 kilometara sa obe strane granice. Kako je Đorđević naveo, u praksi se radi o ukidanju granica i spajanju tržišta, javnih usluga i administracija Albanije i „nepriznate kvazi-države Kosovo“.
„Gledamo već poodmakle korake u ostvarivanju Velike Albanije na terenu i to na teritoriji koja je prema Ustavu i međunarodnom pravu sastavni deo Srbije“, upozorava lider Oslobođenja.
On je upitao šta po tom pitanju rade Predsednik, Vlada i drugi državni organi Republike Srbije.
„Gde je Aleksandar Vučić, kome su obično puna usta patriotizma?“, ciničan je Đorđević.
Prema njegovim rečima, reakcija je izostala i od strane premijerke, Ministarstva spoljnih poslova i Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
„Imamo li mi državu ili svi čekaju mig od Vučića po pitanju suvereniteta i Ustava? Ili ćute, jer svi znaju šta se dešava i da su upravo oni omogućili stvaranje velikoalbanske države“, rekao je predsednik pokreta Oslobođenje.
Kako je ukazao, funkcioneri Srpske liste se i dalje nalaze u tzv. vladi Kosova, te direktno učestvuju u tim procesima.
„Oni su praktično podružnica Srpske napredne stranke na Kosovu i Metohiji. Da li će glasati protiv ovih odluka, da li će napustiti tzv. kosovsku vladu zbog ovoga?“ pita Đorđević.
On je podsetio da se nizom dokumenata koje je potpisao SNS od kada je na vlasti, od Briselskog do Vašingtonskog sporazuma, uništavalo prisustvo Srbije na Kosovu i Metohiji i ujedno omogućavala integracija Albanaca u zajedničku državu.
„Poslednji je tzv. Otvoreni Balkan, koji tobože treba da olakša otvaranje granica u regionu, a vidimo da je olakšao spajanje tzv. Kosova sa Albanijom“, optužuje Mlađan Đorđević.
„Cela priča oko Otvorenog Balkana je paravan za albanski interes uz saučesništvo izdajničkog režima u Beogradu. U suprotnom, Srbija bi pokrenula pitanje takvih integracija sa susednim državama u kojima žive Srbi“, ističe lider Oslobođenja.
Pokret Oslobođenje je istakao da je prvi zadatak „svake sledeće vlasti koja smeni Vučićev režim“ da ukine sve sporazume i tajne dogovore koji su načinjeni u suprotnosti sa suverenitetom Srbije, kao i da „sve pregovore vrati u okvire Rezolucije 1244 i Ustava Srbije“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare