Đorđević: Oslobađajuća presuda Dumanoviću dokaz sprege SNS i kriminala

BEOGRAD

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević reagovao je saopštenjem posle presude kojom se jedan od osnivača tog pokreta i bivši pripadnik UKP Milan Dumanović oslobađa po privatnoj krivičnoj tužbi direktora BIA Bratislava Gašića. Gašić je odlukom suda takođe dužan i da isplati sudske troškove.
Podsetimo, direktor BIA Gašić podneo je privatnu krivičnu tužbu protiv Dumanovića zbog iznošenja mišljenja u emisiji „Utisak nedelje“, u aprilu ove godine. Dumanović je tada izneo niz tvrdnji na račun korupcije u Bezbednosno-informativnoj agenciji, nekompetentnosti njenog direktora, ali i veza delova agencije sa organizovanim kriminalom i poslovima sa narkoticima, ponovivši da su „SNS i BIA delili novac od droge“.
„Upravo ova presuda je dokaz i potvrda Dumanovićevih reči i svega onoga što pokret Oslobođenje tvrdi od svog osnivanja – da je ovu zemlju okupirala mafija, koja Srbijom vlada prerušena u političku partiju“, ističe Mlađan Đorđević.
On dodaje i da je SNS za te potrebe „preuzela bezbednosni sektor“.
„Oni koji treba da brinu o bezbednosti ove zemlje, od vrha policijskih uprava, pa do agencija, pod šapom su kriminalnog režima i stavljeni su u funkciju zaštite državnog kriminala“, optužuje predsednik Oslobođenja.
Prema njegovim rečima, padom SNS otvoriće se „Pandorina kutija“.
„Jednoga dana kada ovaj režim padne, a Srbija prodiše, tužilaštva i sudovi će morati da rade punom parom da raspetljaju sve kriminalne i koruptivne radnje u prethodnih devet godina“, kaže Đorđević.
On je ponovio zahtev pokreta Oslobođenje o ostavci Bratislava Gašića.
„Mi od ranije tvrdimo da se BIA vodi nestručno i za politički i kriminalni interes. Ta institucija bi trebalo da brine o bezbednosti ove zemlje, a ne da proganja političke protivnike i štiti narko biznis vlasti“, optužuje Đorđević.
Sve to je, kako je istakao, dobilo potvrdu jučerašnjom presudom.
„Zbog toga zahtevamo momentalnu ostavku Bratislava Gašića i depolitizaciju službi bezbednosti, koje moraju da prestanu da služe interesu SNS – Srpske narko stranke“, naveo je u saopštenju Mlađan Đorđević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare